Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © ANP XTRA

Wetenschappelijk bewezen: extra weekje kerstvakantie doet aantal griepbesmettingen met vier procent dalen

Indien we in België een derde week kerstvakantie zouden invoeren, dan zou het aantal griepbesmettingen met vier procent dalen. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van de UHasselt en de UAntwerpen. De resultaten werden zopas vrijgegeven.

8 reacties

 • raf peeters

  3 jaar geleden
  Het onderwijs dat nu al amper iets voorsteld is op zoek nog een week extra verlof bij te doen alsof het nog niet genoeg is.Schaf het onderwijs af misschien ,binnen-kort ga je toch gewoon in de huiskamer vragen "ALEXY hoeveel is 7 maal 9 "en je krijgt antwoord.Waarom nog onderwijs ,ach ja om te weten te komen wat een 7 en 9 is.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  En 75% daling als je gewoon met griep een week thuis blijft. Maar werkgevers gaan dan protesteren dat de huisarts je een week thuis schrijft. En ons Block gezondheid gaat hen dan slechte punten geven.
 • Jean Schoups

  3 jaar geleden
  Wetenschappelijk bewezen??? Als men de gegevens aan een ernstige statistische toets onderworpen had zou blijken dat 4 % binnen de foutenmarge valt en ... dus helemaal niet betekent!!!
 • Jean Schoups

  3 jaar geleden
  Ik ben er zeker van dat als men een gans jaar verlof geeft er geen griepbesmettingen meer zijn!!!
 • Vergeynst Hilda

  3 jaar geleden
  Larie en apekool. Een griepepidemie valt niet altijd samen met een schoolvakantie en als ge steeds contact hebt met dezelfde groep personen kunt ge enkel elkaar besmetten, je moet ook rekening houden met de incubatietijd van 2 tot 7 dagen waarin je anderen reeds kunt besmetten. dus 2 % dalen en daarna met 6 % toenemen.

Wetenschap & Planeet