Een zwakke neerslagzone trekt over ons land in de ochtend. Al snel klaart het op aan de kust en het noordwesten.
Volledig scherm
Een zwakke neerslagzone trekt over ons land in de ochtend. Al snel klaart het op aan de kust en het noordwesten. © Geert De Rycke

WEERBERICHT Regenachtige start gevolgd door opklaringen

Een warmte- en koufront trekken in de ochtend over ons land heen, vergezeld door een spatje regen. Geleidelijk aan volgen opklaringen in heel het land. Dat is echter niet van lange duur, want polaire lucht zorgt voor instabiliteit. Hierdoor ontstaan er stapelwolken in de namiddag waarvan er enkelen kunnen uitgroeien tot een bui.

  1. Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”
    PREMIUM

    Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”

    Melanie During is paleontoog. Met behulp van moderne technologie onderzoekt zij fossielen. Dat zijn de versteende overblijfselen van dinosauriërs en ander oeroud leven. Daarbij speurt zij naar kostbare informatie van miljoenen jaren geleden. “Maar wél informatie die belangrijk is voor onze toekomst’’, zegt de Nederlandse wetenschapper. Waarom dan wel? Dat lees je hier.