Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Wat als de grote vulkaanuitbarsting van 1815 zich deze eeuw voordeed?

WetenschapWat als de grote vulkaanuitbarsting van 1815 zich deze eeuw voordeed? Dan zouden de gevolgen voor ons weer nog verwoestender zijn, een gevolg van de klimaatverandering.

7 reacties

 • Ricardo Paulssen

  4 jaar geleden
  Jimi Cortez, dus je leest iets en dat geloof je dan wel meteen?
 • gerrit nuyens

  4 jaar geleden
  Ze hebben er allemaal verstand van tot dat het gebeurt en dan weten ze niets altijd grote woorden over iets dat kan gebeuren
 • Valerie Werbrouck

  4 jaar geleden
  Deze die dit hier verkondigen zullen zich in 2085 ook niet meer moeten verantwoorden voor hun slechte glazen bol.
 • raf stevens

  4 jaar geleden
  Al die zogezegde wetenschappelijke praat doet me denken aan de angstwekkende verhalen over de gevolgen van de fameuze gaten in de ozon laag, nog niet zo heel lang geleden. Hoe zou het daar nu mee zijn met die gaten ?
 • Democratische Dictatuur

  4 jaar geleden
  Tegen 2085 (wie leeft er dan nog van diegene die dit lezen) stijgt de temperatuur met 4,2 door opwarming en zakt 1,1 bij een vulkaanuitbarsting. Dat lijkt een verwelkomende verkoeling.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Ook in ons land nieuwe coronavariant die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Ook in ons land nieuwe coronavari­ant die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.

Wetenschap & Planeet