Het veelkleurige Aziatische lieveheersbeestje (Harmonia axyridis) kan je massaal zien rondvliegen op warme dagen in de herfst.
Volledig scherm
Het veelkleurige Aziatische lieveheersbeestje (Harmonia axyridis) kan je massaal zien rondvliegen op warme dagen in de herfst. © Getty Images

Waarom vliegen er plots zoveel lieveheersbeestjes rond?

Op een zachte zonnige herfstdag kan je er niet omheen: lieveheersbeestjes. Meer nog ze vliegen je dan in groten getale letterlijk om de oren. Bij velen zitten ze zelfs al binnen. Want allemaal zijn ze op zoek naar een warm plekje om te overwinteren.

2 reacties

 • Josepha Van nuffel

  3 maanden geleden
  Ze zijn mooi om te zien maar ik ben er door gebeten en dat doet pijn en jeuken . Ik wist niet dat je daar door gebeten kon worden .
 • emiel wouters

  3 maanden geleden
  Het zal niet zolang meer duren wan deze diertjes zullen de wereld overnemen. Omdat wij er niets aan doen. En omdat zij sterker zijn. En het heeft geen zin meer om de klok juist te zetten, want we hebben met de gekregen tijd tot hiertoe nog niets aangevangen. Dus lang leve deze diertjes, en alle anderen.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).