Links: Jeff Bezos. Rechts: Elon Musk.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Jeff Bezos. Rechts: Elon Musk. © AP

Waarom multimiljardairs Elon Musk en Jeff Bezos ruziën als puberende kinderen: “Hij krijgt hem niet recht”

Multimiljardair, excentriek en ambities die verder rijken dan ons aards paradijs. Jeff Bezos en Elon Musk hebben wel wat gemeen. En dat is ook net waar het botst. De twee ‘self-made men’ vechten een robbertje uit zoals jongens dat op de speelplaats wel eens doen. Alleen nemen zij hun rivaliteit mee de ruimte in. En gaat het om miljarden.

18 reacties

 • Elisa deJong

  5 maanden geleden
  Zo rijk en toch niet genieten lijkt het. Wel ruziën.. en competitie. Ze hebben toch alles al? Maar tot het graf, daarom staat in de Bijbel, verzamel schatten in de hemel. Dan zullen ze ook in dit leven veel tevredener zijn denk ik.
 • David Hermans

  5 maanden geleden
  De vraag in zo'n geval is altijd: wat was er eerst? De gekte of de rijkdom?
 • Pieter Verhulst

  5 maanden geleden
  Ik, ik, ik. En terwijl we beseffen dat we de aarde te hard vervuild hebben, schieten we nu de ruimte vol rommel. Te zot voor woorden, de mens.
 • André Mortier

  5 maanden geleden
  Ik ben totaal niet jaloers op deze miljardairs(meestal Amerikanen). Niemand is belet om hetzelfde te bereiken. Deze rijken zorgen voor enorm veel tewerkstelling in de wereld en geven miljoenen dollars uit aan goede doelen, wat ze uiteindelijk niet verplicht zijn. B.Gates bvb heeft al meer dan 40 miljard uitgegeven en is een van de grootste filantropen ter wereld. .Hij zou dit evengoed voor zijn kinderen kunnen nalaten. Dus, eerder respect voor wat ze bereikt hebben, dan afkeer.
 • Frans Peeters

  5 maanden geleden
  Als die heren zo rijk zijn is het net of ze in een ander biotoop komen met rare ideeen.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.

Wetenschap & Planeet