Vanop Cape Canaveral in Florida is gisteren om 21.45 uur Belgische tijd met succes voor het eerst de onbemande Falcon Heavy gelanceerd.
Volledig scherm
Vanop Cape Canaveral in Florida is gisteren om 21.45 uur Belgische tijd met succes voor het eerst de onbemande Falcon Heavy gelanceerd. © REUTERS

Waarom de raket van Elon Musk een ongelofelijke 'game changer' is

Met de succesvolle lancering van de krachtigste raket ter wereld en een Tesla in de ruimte, zijn we getuige van een ware game changer op ruimtegebied. Noem het gerust de start van een tweede ruimterace, waarbij niet langer strijd wordt geleverd tussen naties maar tussen miljardairs en hun commerciële bedrijven.

30 reacties

 • Dirk Saenen

  3 jaar geleden
  aan Chris Devlaeminck met de film '2001: A Space Odyssey' : ken jij het verschil tussen ScienceFiction en Science ? Tussen Fictie en Non-fictie ? '2001: A Space Odyssey' is een fantastiche film, van een fantastische regisseur. Maar het is wel science fiction. Falcon 9, Dragon, FalconHeavy zijn de realiteit anno 2018.
 • Rudy Van Cuyck

  3 jaar geleden
  groot gelijk Michel Van der Putten ben van het zelfde gedacht
 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  @Bert Michiels. Ik kijk nooit naar soapjes en seriekes. Wel naar volwassen films. Ik bekijk ook veel interessante docu's en ik lees veel. Daarom ben ik van mening dat de mensheid zichzelf enorm overschat. De kans dat de mensheid ooit een andere levensvatbare planeet kan bereiken en koloniseren is extreem klein, zoniet onbestaande. De kans dat de mens van de Aarde verdwijnt, door eigen toedoen, natuurrampen of meteoorinslagen is vele malen groter en realistischer.
 • Eida Lam

  3 jaar geleden
  Ik vind die man een inspiratie voor de mensheid. Een visionair aan de dageraad van nieuwe ontdekkingen in de ruimte en ik ben ervan overtuigd dat hij ooit zal worden herinnerd als de vader van de mens als ruimtereiziger.
 • Carl Op de Beeck

  3 jaar geleden
  Spijtig dat Europa tengevolge van domme en kortzichtige beslissingen van populistische partijen er niet in slaagt zich meer te verenigen, zodat we straks volledig zijn overgeleverd aan China en de VS. Het had anders gekund.

Wetenschap & Planeet