Monique Eller
Volledig scherm
PREMIUM
© Monique Eller

Waarom de een sneller en anders veroudert dan de ander

23 reacties

 • Polutnik Ronald

  3 jaar geleden
  Ik ken veel mensen die al hun hele leven roken , en ja ik denk wel dat roken invloed heeft op het ouder worden .
 • Andy Verachtert

  3 jaar geleden
  Voortdurende onzekerheid en stress doet snel verouderen. Daarom zien arme mensen er wel 10 jaar ouder uit dan welgestelden. Het heeft niets te maken met roken.
 • Polyvalent

  3 jaar geleden
  Moest Charles Bronson een babyface hebben gehad, we hadden er nooit van gehoord. die vent straalt "leven" uit!
 • Mireille Mertens

  3 jaar geleden
  Mijn ouders zijn gescheiden toen in 5 was. Mijn vader een spirtieve men, als 70 plusser loopt hij nog 3 maal per week 10 km, doet aikido, tai chi, enz.... hij ziet er amper 60 uit. Mijn moeder, harde werker dat wel, heeft heel haar leven gerookt en ze ziet er uit als een tachtiger, met een vreselijke krakende stem. En zus van haar leeft heel gezond en ziet er nog heel goed uit en een andere zus die vanalles in het leven heeft geproefd ziet er vreselijk oud uit.
 • Johan Vancaneghem

  3 jaar geleden
  T cellen, het beste wat je kan zeggen is 'je zal nooit meer zo oud worden als je eruit ziet!', dan reageert die persoon van 'Wat??!', en dan zeg je '21 word je toch nooit meer?!'
 1. Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”
  PREMIUM

  Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”

  Misschien loopt u er liefst van al in een grote boog omheen, maar u kent ze vast: de kruisspin. Zeker in deze tijd van het jaar zitten ze liefst van al in hun grote web - tussen twee struiken in de tuin of in het raamkozijn, maar altijd buiten - te wachten tot er een vliegje of een mug in blijft kleven. Maar hoeveel van die spinnen zijn er? Zijn het er meer dan vroeger of net minder? En overleven ze beter of net slechter in onze steeds meer verstedelijkte en opwarmende steden en gemeenten? Dat wil bioloog Bram Vanthournout (36) graag weten, dus lanceren de UGent, Natuurpunt en de Belgisch Arachnologische Vereniging (ARABEL) de allereerste grote Vlaamse spinnentelling.
 2. Code geel: KMI waarschuwt voor lokaal hevige buien en onweer

  Code geel: KMI waarschuwt voor lokaal hevige buien en onweer

  Het is deze namiddag bewolkt met aanvankelijk vooral in de westelijke landshelft her en der buien. In de tweede helft van de namiddag neemt ook elders de kans op enkele buien toe. Deze buien kunnen lokaal hevig zijn en gepaard gaan met onweer. In het noordoosten van het land blijft het het langst droog waardoor het kwik er nog kan stijgen tot zowat 25 graden. Elders liggen de maxima tussen 20 en 23 of 24 graden. Er waait een zwakke tot meestal matige wind uit het zuidoosten tot zuiden, zegt het KMI.

Wetenschap & Planeet