Archiefbeeld van een eerdere uitbarsting van de vulkaan Fuego in Acatenango, Guatemala.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een eerdere uitbarsting van de vulkaan Fuego in Acatenango, Guatemala. © EPA

Vulkaan in Guatemala barst uit, voorlopig wordt er niet tot evacuatie overgegaan

De vulkaan Fuego in het Centraal-Amerikaanse land Guatemala is donderdag beginnen uitbarsten. Evacuaties zijn voorlopig nog niet nodig, zo hebben de autoriteiten aangekondigd.

 1. Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastromen is gestopt

  Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastro­men is gestopt

  Het Canarische eiland La Palma worstelt nog steeds met de naweeën van de uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. De lavastromen die zijn vrijgekomen bij de uitbarsting hebben zich de afgelopen dagen onverbiddelijk een weg gebaand door het eiland en alles op zijn weg verwoest. Volgens de laatste cijfers zijn er reeds 350 huizen vernield en is 166 hectare bedekt met lava. Intussen blijft de vulkaan actief, met een wolk van as en gas die tot 4.500 meter hoog reikt.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.