De zuidelijke krater van de Etna spuwt lava uit.
Volledig scherm
De zuidelijke krater van de Etna spuwt lava uit. © AP

Vulkaan Etna op Sicilië opnieuw uitgebarsten

Op het Italiaanse eiland Sicilië is dinsdagmiddag de vulkaan Etna opnieuw uitgebarsten, net als eerder dit jaar in februari. De eruptie gaat gepaard met dikke rookwolken, meldt het nationaal instituut voor geofysica en vulkanologie (INGV). De as wordt tot 4 kilometer de lucht in geslingerd.

1 reactie

 • Tonny Vantstad

  2 jaar geleden
  Er is serieus wat aan het rommelen in de aarde...
 1. Een weerbericht maken is vandaag niet makkelijker dan 36 jaar geleden: “We moeten er ons koppeke bijhouden”
  PREMIUM

  Een weerbe­richt maken is vandaag niet makkelij­ker dan 36 jaar geleden: “We moeten er ons koppeke bijhouden”

  36 jaar geleden baseerde Frank Deboosere zich enkel op een fax met Duitse, Britse en Europese weermodellen om het weerbericht te maken, vandaag zijn er tien modellen en een eindeloze stroom aan info. “Maar toch is onze job er niet makkelijker op geworden”, verrast Jill Peeters. Hoe werd een weerbericht vroeger gemaakt, hoe gebeurt dat vandaag? En zullen we het weer ooit perfect kunnen voorspellen?
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Nieuwe neusspray tegen migraine goedgekeurd in VS: “Een echte doorbraak voor de 1 op 5 Belgen die last hebben van migraine”
  PREMIUM

  Nieuwe neusspray tegen migraine goedge­keurd in VS: “Een echte doorbraak voor de 1 op 5 Belgen die last hebben van migraine”

  Pfizer meldt dat hun neusspray tegen migraine Zavzpret net door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd. “Een belangrijke doorbraak voor mensen die vrij van pijn willen zijn”, jubelt het persbericht. Is dit nieuwe medicijn echt een medische doorbraak? Hoeveel mensen hebben nu precies last van migraine? Kan je een migraine voorkomen? En wat doe je het beste als je een aanval hebt? Hoe dat allemaal zit, vroegen we aan neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel).
 3. Testaankoop: “Ondoorzichtigheid ziekenhuizen brengt levens in gevaar”

  Testaan­koop: “Ondoor­zich­tig­heid ziekenhui­zen brengt levens in gevaar”

  Uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) blijkt dat patiënten die behandeld worden in een ziekenhuis dat niet erkend is als coördinerende borstkliniek, een substantieel hogere kans hebben om te sterven aan borstkanker. Testaankoop zegt in een reactie dat het al jaren vecht voor meer transparantie rond de kwaliteit van zorg, maar botst op een grote weerstand van de ziekenhuizen.