Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, tijdens een demo van het NRGcoin-project aan de VUB.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, tijdens een demo van het NRGcoin-project aan de VUB. © REUTERS

VUB-onderzoekers vinden cryptomunt ‘NRGcoin’ uit voor overschotten groene energie

WetenschapOnderzoekers van het AI Experience Center aan de Vrije Universiteit Brussel hebben een nieuwe cryptomunt uitgevonden: de NRGcoin. Via een ingenieus energievoorzieningssysteem kunnen particulieren met de NRGcoin zelf groene energie produceren, verkopen en aankopen.

3 reacties

 • Stephan Dhaene

  1 jaar geleden
  Je kan natuurlijk met je zelfopgewekte stroom zelf cryptomunten gaan minen... In België is dat niet rendabel omwille van de -jawel- hoge stroomkost. Maar als je zelf produceert is dat "euvel" ineens verdwenen...
 • Heinrich Wolf

  1 jaar geleden
  Onze leverancier levert uitsluitend 'groene' stroom en we gebruiken deze uit principiële overtuiging. Maar zolang deze duurder is dan 'normale' stroom zal het consumentengedrag zich, indien überhaupt, niet veranderen. Ook eigenaars van zonnepanelen zullen eerder de neiging hebben om hun bijkomende energiebehoefte zo goedkoop mogelijk binnen te halen.
 • Benny Raes

  1 jaar geleden
  Daar gaat de overheid wel iets vinden om er belastingen, taksen en accijnzen daarop te innen en de netbeheerders zullen ook hun deel opeisen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”

Wetenschap & Planeet