WMO-secretaris-generaal Petteri Taalas.
Volledig scherm
WMO-secretaris-generaal Petteri Taalas. © AFP

VN waarschuwen: “Nieuwe recordconcentraties broeikasgassen gemeten”

In 2018 zijn nieuwe recordconcentraties broeikasgassen opgemeten. Er is geen enkel signaal dat die trend zal vertragen, waarschuwen de Verenigde Naties vandaag. De noodkreet van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) komt enkele dagen voor de jaarlijkse vergadering van de VN over de klimaatwijziging, COP25, die plaatsvindt van 2 tot en met 13 december in Madrid.

6 reacties

 • Stephan Persoons

  1 jaar geleden
  Dus met de huidige concentratie van broeikasgassen was het 3 tot 5 miljoen jaar geleden 2 tot 3 graden warmer dan nu, en was het zeeniveau 10 to 20 meter hoger dan nu? Wat is dan het probleem??? Het lijkt me dat we het nu beter doen dan 3 tot 5 miljoen jaar geleden?
 • William Masson

  1 jaar geleden
  Misschien eens stoppen in al hun ‘groei ‘ lees ‘topvervuil’ landen om al hun gronden en bossen in de fik te steken voor ze gaan zaaien en niveau plastic kunnen de Aziaten ook nog wat leren ze dumpen alles in rivieren, waterlopen en de zee. Ik krijg er een degout van en ga zelf en iedereen die ik ken aanzetten om met hun voeten te stemmen.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Zo lang de chemische industrie aan uitbreiding doet en jaarlijks een groei na streeft zal de concentratie aan broeikasgassen niet dalen. Toch zeker niet zo lang ze met lobby werk de schuld bij de bevolking kan leggen.
 • Lode vleminckx

  1 jaar geleden
  Dat het vroeg op het seizoen vriest dat het kraakt en er pakken sneeuw vallen is duidelijk te wijten aan de opwarming.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 jaar geleden
  En dan gaan ze hier de kerncentrales sluiten om met nieuwe gascentrales tien miljoen ton CO2 per jaar meer uit te stoten. Dit komt overeen met de uitstoot van al onze gezinswagens samen. Natuurlijk gaat met dit beleid de uitstoot nog vergroten.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?

Wetenschap & Planeet