Om een kilo rundsvlees te produceren is 15.500 liter water nodig.
Volledig scherm
Om een kilo rundsvlees te produceren is 15.500 liter water nodig. © AFP

"Vlees eten is een politieke keuze"

De internationale publicatie 'Meat Atlas' van Friends of the Earth Europe en de Heinrich Böll Foundation moet mensen ervan bewustmaken hoe het eraan toegaat in de vleessector. Er wordt nu wereldwijd drie keer zoveel vlees geproduceerd als in 1980 en Europa is bij de grootste producenten. Het rapport, dat vandaag werd gelanceerd, toont aan hoe nefast dat is voor milieu en gezondheid.

  1. Zwitserse gletsjers blijven aan "onrustwekkend tempo" smelten

    Zwitserse gletsjers blijven aan "onrustwek­kend tempo" smelten

    In Zwitserland blijven de gletsjers aan een onrustwekkend tempo smelten. Ook de sneeuwophoping op de grootste Alpengletsjer is nooit zo laag geweest. Dat blijkt uit een studie die vrijdag werd gepubliceerd door de Zwitserse Academie der wetenschappen. De gletsjers verloren dit jaar 2 procent van hun volume. Dat is in lijn met het gemiddelde van de voorbije tien jaar, maar auteur Matthias Huss noemt de cijfers toch “zeer onrustwekkend”. “De cijfers liggen iets lager dan de drie vorige jaren, toen we heel hoge temperaturen haalden, maar toch hebben de gletsjers veel van hun massa verloren.”

Wetenschap & Planeet