Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Vlaming vindt water van de kraan minder lekker én ongezonder

Waarom blijven we allemaal flessen drinkwater uit de winkel kopen, terwijl het gewoon uit onze kranen stroomt? Uit recent onderzoek van de UAntwerpen, Water-Link en het Vlaams Kenniscentrum Water is de reden daarvoor dar de Vlaming kraantjeswater minder lekker en ongezonder vindt. 

5 reacties

 • mich lee

  2 jaar geleden
  Emi Hergersberg, hoe worden die dan afgestraft. Ze hebben een lagere waterfactuur. Vermits we kleiner moeten gaan wonen is opvang van regenwater zelden mogelijk. Recycleer je douchwater, dan ben je al veel ecologischer dan het water dat op je individuele dak valt. Veel oppervlakte voor u alleen.
 • Yves Steenssens

  2 jaar geleden
  Te gek voor woorden terwijl we er koffie en thee van drinken, en mee koken - dan het sleuren met die flessen (personeel supermarkten ook) , en dan nog die zakken plastiek afval, enz. enz. - het nog gezonder blijkt en 1000 keer beter is voor het milieu ..
 • LUDO SPRANGERS

  2 jaar geleden
  In provincie Antwerpen is het goed maar aan zee is het heel wat minder. Zonder een anti-kalkapparaat is een douchekraan kapot,zeker wanneer die weinig kan gebruikt worden in tweede verblijven,zoals recent tijdens de onzinnige coronamaatregelen.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  en zeggen dat er met het "dure" gelijkaardige water ook auto's gewassen worden en toiletten doorgespoeld worden in Vlaanderen... Hoog tijd dat mensen die water opvangen voor tuin- en huishoudelijk gebruik beloond worden en niet afgestraft.
 • Lindsey Schiettecatte

  2 jaar geleden
  En wat er allemaal door die buizen gespoten word wil men niet zeggen. Ik hou het bij flessen water.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.

Wetenschap & Planeet