Het doden van dolfijnen om te gebruiken als aas is een veelvoorkomend gebeuren, maar ook eentje waar weinig aandacht wordt besteed, zuchten de wetenschappers.
Volledig scherm
Het doden van dolfijnen om te gebruiken als aas is een veelvoorkomend gebeuren, maar ook eentje waar weinig aandacht wordt besteed, zuchten de wetenschappers. © ThinkStock

Vissers doden (bedreigde) dolfijnen en zeehonden om ze te gebruiken als aas

Onderzoekers trekken aan de alarmbel over een ongelofelijke praktijk: vissers die dolfijnen, zeehonden en otters doden en slachten om dan te gebruiken als aas om onder meer haaien te vangen. Dat blijkt uit een rapport gepubliceerd in het blad Frontiers in Marine Science naar aanleiding van de WereldOceaanDag vandaag. Onder de dieren die als aas worden gebruikt, zijn ook bedreigde soorten.

7 reacties

 • Stefaan Breynaert

  2 maanden geleden
  Wij hebben in ons "paradijs" mekaar en anderen zowel mens als andere levensvormen altijd de duivel aangedaan. Wat kan je er individueel aan doen?
 • Eddy De Ron

  3 jaar geleden
  Gerard Braeckmans, als het hier al gepasseerd is, is het dan niet de hoogste tijd om anderen te verwittigen voor de gevolgen? Heeft niks te maken met de besten en de rechtvaardigsten te zijn, maar bewust moeten worden van de gevolgen van de menselijke debielheid!
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Idd, Stijn Vandamme. Alles hetgeen op een ander gebeurt is hier al gepasseerd. En nu zijn we scherprechter op alles en iedereen. Want wij zijn de besten en de rechtvardigsten.
 • ingrid mertens

  3 jaar geleden
  Groot gelijk sobek! Met welk recht denkt het MENSDOM dieren te kunnen uitmoorden?? Deze walgelijke toestanden moeten stoppen voor het weer te laat is!!
 • Stijn Vandamme

  3 jaar geleden
  @verstrepen de westerse landen zijn niet aan de top geraakt door zelf braaf te zijn hoor.

Wetenschap & Planeet