Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Virusjagers vonden in 2013 mogelijk voorloper van nieuw coronavirus in Chinese grot

Het nieuwe coronavirus zou wel eens niet zo nieuw kunnen zijn als we denken. Toen Covid-19 opdook, haalde een Chinese virologe het door een database met 500 nieuwe coronavirussen die geïdentificeerd waren door de EcoHealth Alliance, een Amerikaanse ngo die gespecialiseerd is in het detecteren van nieuwe virussen en het voorkomen van pandemieën. Er bleek een hit te zijn.

11 reacties

 • bart vansteenkiste

  2 jaar geleden
  en dat is 1000% de waarheid moet je niet eens aan twijfel , het komt niet uit een labo , maar rechtstreeks van die vleermuizen , als u eens bekijkt wat ratten bij zich dragen , dan moet u geen vinger wijzen het komt een een lab het is via de natuur verspreid , staat zelfs in scripts die 2000 jaar geleden zijn geschreven over virus die overgaat van dier op mens en staat in de bijbel
 • Gerda Mertens

  2 jaar geleden
  alles vertrekt van een gebrek aan respect voor de dieren, zo zie je waar we nu staan
 • Luigi Driussi

  2 jaar geleden
  Moesten ze in het labo van wuhan gezocht hebben hadden ze het nog sneller gevonden
 • Danielle Duym

  2 jaar geleden
  Hans Schoen er zijn veel ziektes die niet van dieren komen. De waarheid is dat we met teveel mensen zijn en teveel plaats innemen.Daar komt altijd heibel van. De natuur zoekt en vindt altijd een manier om het evenwicht te herstellen.
 • Hans Schoen

  2 jaar geleden
  Steevast blijven rond de pot draaien met pseudogezever als excuses he? Slechts een kleine groep verstandige mensen beseffen dat het door ons absurd gedrag komt. Mensen hebben voor veel dieren geen greinje respect. Geen enkel besef dat we miljarden dieren onrechtstreeks laten rotbehandelen. Daardoor riskeren we ons eigen voortbestaan. Zolang jullie dat onnozel stukje dier niet wil vervangen zullen deze toestanden blijven voorkomen.
 1. Coronapatiënt Renaat (61) getuigt na 17 dagen coma: “Ik besef heel goed dat mijn vrouw en familie vreesden zonder mij verder te moeten”
  PREMIUM

  Coronapa­tiënt Renaat (61) getuigt na 17 dagen coma: “Ik besef heel goed dat mijn vrouw en familie vreesden zonder mij verder te moeten”

  “Ik was nog nooit ziek geweest, maar door het coronavirus heeft mijn leven aan een zijden draadje gehangen”, getuigt Renaat Vanderstichele (61) uit Kruisem na een kunstmatige coma van 17 dagen. “Het was niet alleen fysiek, maar ook mentaal een helse strijd. De wederzijdse schrik om mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen niet meer terug te zien, heeft er zwaar ingehakt. Mijn bewondering en dankbaarheid voor het zorgpersoneel dat me hier heeft doorgehaald zijn grenzeloos” getuigt Renaat.
 2. Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: “Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt situatie wel acuut”
  Play
  Droogte
  153

  Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: “Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt situatie wel acuut”

  De adviesgroep Droogte heeft geen bijkomende maatregelen voorgesteld in de strijd tegen de droogte. “De situatie is wel degelijk ernstig, maar we blijven in code oranje”, aldus Katrien Smet, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Dat beaamde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vanavond in ‘Terzake’. “De situatie is ernstig, maar niet precair. Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt de situatie wel acuut.”

Wetenschap & Planeet