Een vrouw draagt een mondmasker op de zeedijk in Knokke-Heist. Nee, jodium in de zeelucht remt het virus niet af en nee, het dragen van een mondmasker zal je geen zuurstofgebrek opleveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw draagt een mondmasker op de zeedijk in Knokke-Heist. Nee, jodium in de zeelucht remt het virus niet af en nee, het dragen van een mondmasker zal je geen zuurstofgebrek opleveren. © BELGA

Virologen ontkrachten 7 populaire misvattingen over het coronavirus: “Dit is als Donald Trump die aanraadt bleekwater te drinken”

Jodium in zeelucht zou het virus afremmen, het virus zou zich via aircosystemen verspreiden maar verdwijnen bij warm weer. Bij het dragen van een mondmasker zou je zuurstofgebrek krijgen en wie jong en gezond is, hoeft zich geen zorgen te maken. Op sociale media maar ook in de volksgeest gonst het van de populaire misvattingen omtrent het coronavirus. Tijd om die eens voor te leggen aan virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht.

 1. “Doorbraak”: medicijn tegen onder meer reumatoïde artritis helpt voor ernstig zieke coronapatiënten

  “Doorbraak”: medicijn tegen onder meer reumatoïde artritis helpt voor ernstig zieke coronapa­tiën­ten

  Onderzoekers hebben een nieuw medicijn gevonden voor zeer zieke coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het bestaande middel tocilizumab, dat onder meer wordt gebruikt bij reumatoïde artritis, blijkt de ligduur en de termijn die mensen moeten worden beademd te verkorten. Ook heeft het invloed op het aantal sterfgevallen. Dat heeft onderzoek in 260 ziekenhuizen over de hele wereld aangetoond.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren

Wetenschap & Planeet