REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Virgin Galactic slaagt in derde ruimtevlucht

Voor de derde keer is het ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic van zakenman Richard Branson erin geslaagd een vliegtuig in de ruimte te brengen.

 1. De verschillende soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commercieel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”
  PREMIUM

  De verschil­len­de soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commerci­eel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”

  Onbekende neven, hét bewijs dat je afstamt van een beroemdheid, willen weten waar je roots liggen of zekerheid over wie je vader (niet) is: er zijn zoveel redenen waarom je jouw DNA zou willen laten onderzoeken. En bijna evenveel bedrijven die DNA-testen aanbieden. Welke test moet je kiezen, hoeveel kost dat en wat kom je ermee te weten? Onze journaliste probeerde er één uit om een familiemysterie op te lossen. Twee experten zetten de puntjes op de i.
 2. Raketvliegtuig van Virgin Galactic, waarmee toeristen korte ruimtereis zullen maken, maakt rechtsomkeer na technische problemen

  Raketvlieg­tuig van Virgin Galactic, waarmee toeristen korte ruimtereis zullen maken, maakt rechtsom­keer na technische problemen

  Een testvlucht van Virgin Galactic in de race om het ruimtetoerisme is mislukt. Het raketvliegtuig ‘SpaceShipTwo’ moest zaterdag met zijn twee piloten rechtsomkeer maken vanwege een technisch probleem. SpaceShipTwo moet vanaf volgend jaar mensen in de ruimte brengen. Er zouden al 600 mensen een ticket ter waarde van 250.000 dollar (206.000 euro) hebben geboekt.