thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Vergeet naast zonnecrème ook zonnebril niet: "Opletten voor oogschade door felle zon"

Dankzij het heerlijke weer trekken we weer massaal naar buiten. Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat uv-straling permanente schade aan de ogen kan veroorzaken. Het Nederlandse Oogfonds adviseert dan ook om de ogen te beschermen met een goede zonnebril.  

0 reacties

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Jill Peeters in oudste drinkwaterkrachtcentrale van Europa: “We zien onmiddellijke impact van klimaatverstoring op ons drinkbaar water”

  Jill Peeters in oudste drinkwater­kracht­cen­tra­le van Europa: “We zien onmiddel­lij­ke impact van klimaatver­sto­ring op ons drinkbaar water”

  Onze klimaatexperte Jill Peeters kon in Innsbruck, Oostenrijk, de oudste drinkwaterkrachtcentrale van Europa bezoeken. Deze werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd. In deze centrale wordt er drinkwater verzameld uit het omliggende gebergte, het zand wordt eruit gefilterd in grote bassins en het mineraalwater wordt dan verdeeld over de stad. Innsbruck is gekend voor zijn drinkwater van hoge kwaliteit. In de hele stad vind je meer dan 140 waterfonteintjes, waarvan sommige nog stammen uit de zestiende eeuw. De centrale die Jill Peeters uitzonderlijk mocht bezoeken, zorgt ook voor duurzame energie. Het stromende water uit de Alpen drijft een elektriciteitscentrale aan.

Wetenschap & Planeet