Friso Gentsch/dpa
Volledig scherm
© Friso Gentsch/dpa

Vaccin Moderna twee weken na tweede prik “100 procent effectief” bij tieners

Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna is twee weken na de tweede prik “100 procent effectief” bij tieners. Dat meldt het bedrijf na een onderzoek naar de effectiviteit bij 12- tot 17-jarigen in de Verenigde Staten. Geen enkele van de deelnemers kreeg nog het coronavirus na de tweede prik. Na de eerste prik was de effectiviteit 93 procent.

0 reacties

  1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
    Vaccinatieteller

    De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

    De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.

Wetenschap & Planeet