AP
Volledig scherm
© AP

Uitstoot wereldwijde industrie opnieuw op het niveau van 2019: “Daling in begin coronapandemie was slechts korte onderbreking”

De wereldeconomie is nog ver verwijderd van een klimaatomslag. Dat blijkt donderdag uit een nieuw VN-rapport. Tussen januari en juli hebben fabrieken en elektriciteitscentrales wereldwijd minstens evenveel CO2 uitgestoten als in dezelfde periode in 2019, dat wil zeggen voor de coronapandemie de wereldeconomie een ferme knauw gaf.

14 reacties

 • Elise Van Damme

  1 maand geleden
  De kleine burger zal het wel oplossen, met extra prijsstijgingen, onbetaalbare basisbehoeften als energie, een vleestaks enzovoort. Want warempel met taksen zal je de natuur en het klimaat redden,zeer zeker!! Het mag dan alleen niet verdwijnen in de zakken van de nieuwe groene taks uitvinders
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  De astronomische nutteloze winstobjecten van ons bestel met olie (Automomentkeuring ,ECO, LEZ ,en Certificaten handel, Rijscholen , Lichte aan rijden enz. alleen zijn goed voor min .10 x fossiel het vermogen van ons kernpark - daarop volgt de globalisatie sedert 2003 , de grootste containerschepen verbruiken 300.000L per dag zware fuel- de 12 grootste samen stoten meer zwavel uit dan 750.000.000 auto's - niet één politieker die zich zorgen maakt :" de perfecte waanzin" .
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Alles draait nog harder dan ooit tevoren. Overal meer economische groei. En toch moet alles massaal opslaan door grote tekorten. En zijn er dan nog eens miljarden subsidies nodig om die bedrijven te ondersteunen. De grote corona holdup van de 21e eeuw.
 • René Verhoeven

  1 maand geleden
  Massaal blijven voortplanten wereldwijd en het zal alleen maar slechter worden, op een eeuw tijd is de bevolking maal vier, dat is toch logisch dat dit onhoudbaar is. Waarom durft geen enkele politieker daar iets aan doen?
 • John Doe

  1 maand geleden
  Iedereen weet wat de oplossing is, niemand durft het zeggen! Stop het kapitalisme, en stop de bevolkingsgroei!
 1. “We bevinden ons in noodsituatie”: wereld reageert op klimaatrapport

  “We bevinden ons in noodsitua­tie”: wereld reageert op klimaatrap­port

  Het klimaatrapport van het IPCC dat maandag werd gepubliceerd, heeft een stroom van reacties opgeleverd. “Het is een duidelijk alarmsignaal voor de mensheid”, reageert VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg zegt dan weer dat het rapport “geen echte verrassingen” bevat. Volgens Oxfam wordt de klimaattop die in Glasgow later dit jaar wordt georganiseerd er een van alles of niets.

Wetenschap & Planeet