Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

Uitbater maakt restaurants Covid-veilig met eenvoudig systeem: “Zo wordt binnen even veilig als buiten”

Een groep restaurants werkt een systeem uit waardoor binnen eten onder even veilige omstandigheden zou kunnen verlopen als buiten op het terras. “Al maanden zoeken we naar een oplossing en nu denken we ze gevonden te hebben.” De uitbaters willen zo snel mogelijk een test organiseren. Professor bouwfysica Bert Blocken reageert enthousiast. “Dit soort projecten verdient navolging.”

41 reacties

 • Bart Timperman

  2 weken geleden
  Covid veilig kan je het nooit 100% maken maar het is goed dat mensen deze initiatieven nemen, alleen moet m'n het dan wel overal toepassen voor m'n dit kan gebruiken om te versoepelen. Het enige wat zekerheid kan geven zijn de vaccinaties maar waar blijven die???
 • Koert Vynckier

  2 weken geleden
  Covid-veilig is een groot woord. Veiliger ok, maar 100% veilig zal het nooit zijn. Als daar een superverspreider binnen zit te eten en te praten met iemand uit zijn of haar bubbel, dan kom ik daar toch liever niet binnen. In combinatie met andere maatregelen kan het wel helpen.
 • Annie Vancauteren

  2 weken geleden
  De heren die nu de touwen in handen lijken te hebben zullen na het beëindigen van het schaakspel in de zelfde doos belanden Niet vergeten Mijnheer Van Ranst
 • Rozemieke Fritz

  2 weken geleden
  Horeca kan perfect ook binnen veilig werken. Hoe moet het met horeca die geen terras hebben? De enigen die "verlucht" moeten worden, zijn de onbekwame ministers en virologen in dit geval.
 • Mario Vanderlinden

  2 weken geleden
  Zolang het beestje zwerft is er ook niks aan te doen, met welk systeem ook! Allemaal mooi om lezen, maar zit eens een uur en langer naast een covid tafel! Investeringen die nutteloos zijn op korte termijn, zolang pandemie niet voorbij is! CO2 meter ter controle voor eigen controle, maar je zult zien hoe meer volk, dat je de zuivere luchtcontrole niet meer in de hand hebt!Dus kleinschaliger profileren is NU momenteel een noodzaak,maar rendeert niet genoeg! We spreken dan nog niet over onderhoud!
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

Wetenschap & Planeet