Twitteraars de kluts kwijt door raadselachtig ei zonder dooier

Op sociale media wordt momenteel massaal een foto gedeeld van een volgens velen onverklaarbaar natuurverschijnsel: een dooierloos ei. Een Japanse vrouw ontdekte het eigeelloze ei toen ze een paar hardgekookte eieren pelde en doormidden sneed. Ze zette een foto van haar opmerkelijke vondst op Twitter waarna het zogenoemde 'windei' de wereld verovert en zelfs met tienduizenden retweets viraal gaat.

 1. 4 toeristen gaan vanavond alleen de ruimte in. Kunnen zij dat wel? Onze expert legt uit

  4 toeristen gaan vanavond alleen de ruimte in. Kunnen zij dat wel? Onze expert legt uit

  Vanavond gaan vier toeristen de ruimte in. Dat doen ze in een raket van SpaceX, het ruimtebedrijf van miljardair Elon Musk. Voor het eerst is er geen enkele professionele astronaut mee aan boord, enkel de vier toeristen maken dus de ruimtereis. De missie draagt de naam Inspiration4 en zal drie dagen duren. Maar kunnen vier ‘amateurs’ dit eigenlijk wel zonder een lange opleiding zoals astronauten? We bespreken het met onze wetenschapsexpert Martijn Peters bij HLN LIVE. Bekijk het hier.
 1. Wetenschappers van UGent roepen op om op zoek te gaan naar kruisspinnen
  25

  Wetenschap­pers van UGent roepen op om op zoek te gaan naar kruisspin­nen

  Wetenschappers van de UGent willen onderzoeken hoe het gaat met de kruisspin. Het kleine dier is niet overal geliefd, maar speelt een essentiële rol voor de biodiversiteit en houdt plaaginsecten zoals muggen en vliegen onder controle. De klimaatopwarming heeft mogelijk gevolgen voor de populatie. "Het lijkt erop dat ze zich succesvol aanpassen aan het leven in de stad, maar of het echt goed gaat met de kruisspin weten we eigenlijk niet zeker", zegt bioloog Bram Vanthournout van de UGent.

Wetenschap & Planeet