AFP
Volledig scherm
© AFP

Trieste primeur voor Nepalese kinderen: scholen dicht door dikke wolk van smog

Nepal heeft opdracht gegeven om de scholen te sluiten als gevolg van luchtvervuiling, een primeur in de geschiedenis van het land. De hoofdstad Kathmandu, gehuld in een dikke wolk van smog, behoort momenteel tot een van de meest vervuilde steden ter wereld.

2 reacties

 • Gustaaf Tielemans

  1 jaar geleden
  Bolsonaro heeft beloofd in 2030 te stoppen met het verbranden van het oerwoud. Uiteraard, zal wel moeten want alles zal dan opgebrand zijn.Wij zullen wel de taksen betalen .
 • Jurgen Muyldermans

  1 jaar geleden
  Allee België,gooi wat honderden miljoenen euro's in hun zakken om wat milieuvriendelijker te worden.doe het voor de wereld waar iedereen overal zen gat vierkant aan veegt en wij de rekeningen mogen betalen
 1. Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”
  Play

  Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”

  In het zuiden van Spanje worden de volgende dagen maar liefst temperaturen rond 43 graden Celsius verwacht. Extreme temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat vertelt ook Francois de Rooij, een Vlaming die in Málaga woont: “Het is in de schaduw momenteel al 36 tot 38 graden, dus we vrezen voor wat er nog zal komen in de zomer.” Het is overdag dan ook essentieel om verkoeling te zoeken. “Daarom proberen we zoveel mogelijk fysieke arbeid te vermijden”, vertelt Francois.

Wetenschap & Planeet