RV
Volledig scherm
© RV

Topdokter leert hele wereld opereren met robots

De toekomst van de robotchirurgie ligt in... Melle. Met z'n Orsi Academy, dat chirurgen van over de hele wereld leert opereren met knop en pedaal, bouwt Alex Mottrie, uroloog en bekend van 'Topdokters' op VIER, er aan een nieuw trainingscentrum dat 2.500 dokters per jaar hun certificaat robotchirurgie moet afleveren.

 1. Turkse brandweer heeft handen vol met blussen laatste natuurbranden, elektriciteitscentrale gered

  Turkse brandweer heeft handen vol met blussen laatste natuurbran­den, elektrici­teits­cen­tra­le gered

  Turkse brandweerlieden hebben nog steeds de handen vol met het blussen van natuurbranden die het land al ruim een week teisteren. Er zijn nog acht brandhaarden niet onder controle, meldt het Turkse ministerie van Bosbouw woensdag. Vooral de strakke wind maakt het blussen moeilijk. Het lukte de hulpdiensten wel om de slag tegen het vuur te winnen bij een elektriciteitscentrale in de provincie Mugla.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet