Wordt deze illustratie in 2024 werkelijkheid? De NASA hoopt in elk geval, in samenwerking met een aantal commerciële partners, na meer dan 50 jaar opnieuw mensen op de maan te kunnen brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wordt deze illustratie in 2024 werkelijkheid? De NASA hoopt in elk geval, in samenwerking met een aantal commerciële partners, na meer dan 50 jaar opnieuw mensen op de maan te kunnen brengen. © AP

Toeristen in de ruimte, een basis op de maan, een beschaving op Mars en “multiplanetair leven”: hiervan dromen Musk en co

Met de succesvolle lancering van de Crew Dragon, én de koppeling aan het internationale ruimtestation ISS deze namiddag, heeft Elon Musk geschiedenis geschreven. Als eerste commerciële bedrijf ooit is SpaceX erin geslaagd twee astronauten naar de ruimte te sturen. De verwezenlijking is echter slechts een opstapje naar nog veel ambitieuzere plannen.

28 reacties

 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  De heren die ons dwingen om onrealistische maatregels te nemen om klimaat en milieu te redden(Ha,ha) gaan nu verder om de ruimte en als het even kan andere planeten te vervuilen.Als je tot de super rijken behoort kan alles en geen enkele regeringsleider zal in je weg staan.
 • Carla Van Geel

  7 maanden geleden
  Onze mooie planeet is blijkbaar niet akkoord met al die vervuilende restanten die rondom draaien en over de nadelen ervan leest men niets. Klimaatvervuiling mag wel eens beginnen met hier perk en paal aan te stellen, hoeveel moet er nog bijkomen vooraleer de ijzeren mantel niet meer teruggedraaid kan worden?
 • Johnny L Verhoeven

  9 maanden geleden
  Onze drang om nieuwe horizonten te verkennen heeft van de de mens de meest succesvolle soort gemaakt op deze planeet. Vandaag heeft het armste gezin in onze contreien een hogere levensstandaard dan een kasteelheer in de middeleeuwen. We moeten verder gaan, al zullen we de effecten pas binnen een paar eeuwen zien.
 • Desire Hamelers

  9 maanden geleden
  ... En wat is nu het ECHTE nut van al deze escapades die miljarden belastinggeld kosten en nooit rendabel worden? Al dat geld kan beter benut worden voor het exploiteren van de aardse schatten.
 • Michel Heylen

  1 jaar geleden
  Diegenen die Silicon Valley kennen/wonen/werken weten dat Musk al veel verder staat.

Wetenschap & Planeet