Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tijdelijke stop op vaccineren met AstraZeneca kostte fors meer levens dan potentiële bloedproblemen, volgens nieuwe studie

De tijdelijke stopzetting van het gebruik van het vaccin van AstraZeneca in sommige landen resulteerde in een aanzienlijk groter aantal overlijdens dan de potentiële bloedproblemen door het vaccin hadden kunnen veroorzaken. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift Chaos van het American Institute of Physics (AIP).

19 reacties

 • Joeri Verscheure

  1 week geleden
  Als AstraZeneca niet mag omwille van een zeer laag risico, dan kunnen we beter de hele gezondheidszorg opdoeken. Jaarlijks sterven duizenden mensen in België door bijwerkingen van medicijnen of medische vergissingen.
 • Leopold Vanhoof

  2 weken geleden
  Dat is dan toch één goed put voor de regering.
 • Peter De Ceulaer

  2 weken geleden
  ... en wat als we eerder begonnen waren in de EU met Chinese en Russische vaccins ? Hoeveel levens waren er dan bespaard ?
 • Bart Mertens

  2 weken geleden
  Eric Grosemans, Er zijn veel mensen die zich liever niet laten vaccineren met een vaccin waar geen langetermijngevolgen van gekend zijn, omdat ze dat vaccin ook niet echt nodig hebben. Voor mensen met een hoger risicoprofiel is vaccineren misschien een logische keuze, voor mensen met een zeer laag risicoprofiel is niet vaccineren ook een logische beslissing.
 • Geert Baert

  2 weken geleden
  De schuld ligt gewoon bij de EU regeringsleiders. Dik betaalde politiekers, die geen enkele noties hebben hoe je best onderhandeld met de farma-industrie, om het beste vaccin te bekomen. EU wou de beste, maar goedkoopste deal hebben. Wel, dat hebben ze inderdaad ook gekregen! Een minderwaardig zeer goedkoop tweederangs vaccin, dat onvoldoende beschermd, zware bijwerkingen heeft en onzekere leveringen bied. Alles is hier gezegd zeker??
 1. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelijking met het buitenland

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelij­king met het buitenland

  Tegen september van dit jaar moet elke meerderjarige Belg die dat wil gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, in Vlaanderen wordt zelfs op 11 juli gemikt. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein

Wetenschap & Planeet