Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Tijdelijke stop op vaccineren met AstraZeneca kostte fors meer levens dan potentiële bloedproblemen, volgens nieuwe studie

De tijdelijke stopzetting van het gebruik van het vaccin van AstraZeneca in sommige landen resulteerde in een aanzienlijk groter aantal overlijdens dan de potentiële bloedproblemen door het vaccin hadden kunnen veroorzaken. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift Chaos van het American Institute of Physics (AIP).

19 reacties

 • Bruno Geldhof

  1 jaar geleden
  Als AstraZeneca niet mag omwille van een zeer laag risico, dan kunnen we beter de hele gezondheidszorg opdoeken. Jaarlijks sterven duizenden mensen in België door bijwerkingen van medicijnen of medische vergissingen.
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Dat is dan toch één goed put voor de regering.
 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  ... en wat als we eerder begonnen waren in de EU met Chinese en Russische vaccins ? Hoeveel levens waren er dan bespaard ?
 • Bart Mertens

  1 jaar geleden
  Eric Grosemans, Er zijn veel mensen die zich liever niet laten vaccineren met een vaccin waar geen langetermijngevolgen van gekend zijn, omdat ze dat vaccin ook niet echt nodig hebben. Voor mensen met een hoger risicoprofiel is vaccineren misschien een logische keuze, voor mensen met een zeer laag risicoprofiel is niet vaccineren ook een logische beslissing.
 • Geert Baert

  1 jaar geleden
  De schuld ligt gewoon bij de EU regeringsleiders. Dik betaalde politiekers, die geen enkele noties hebben hoe je best onderhandeld met de farma-industrie, om het beste vaccin te bekomen. EU wou de beste, maar goedkoopste deal hebben. Wel, dat hebben ze inderdaad ook gekregen! Een minderwaardig zeer goedkoop tweederangs vaccin, dat onvoldoende beschermd, zware bijwerkingen heeft en onzekere leveringen bied. Alles is hier gezegd zeker??
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.

Wetenschap & Planeet