Teen tech Awards
Volledig scherm
© Teen tech Awards

Tieners vinden condoom uit dat oplicht bij geslachtsziekte

Twee Engelse schoolkinderen hebben een condoom uitgevonden dat van kleur verandert als het in contact komt met seksueel overdraagbare ziektes. De buitenste laag van het voorbehoedsmiddel licht groen op als er chlamydia in het spel is. Geel duidt op herpes, blauw op syfilis.

  1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
    6

    Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

    Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet