SpaceX
Volledig scherm
© SpaceX

Testruimteschip van Elon Musk voor missie naar Mars krijgt vorm. Lancering voor maart of april volgend jaar. In 2024 moeten eerste mensen vertrekken

WetenschapSpaceX – het ruimtevaartbedrijf van Teslabaas Elon Musk – is volop bezig met de bouw van een testruimteschip voor een missie naar Mars. Dat blijkt uit beelden die afgelopen weekend de ronde deden op sociale media en genomen werden in Boca Chica (Texas), waar SpaceX een lanceringsbasis optrekt. Musk zelf deelde vanmorgen intussen ook beelden vanop de site.

14 reacties

 • Paul van de velde

  4 jaar geleden
  Voor de mens kan het niet vlug genoeg gaan. Indien we de wereldbevolking terug dringen (met kinderbeperking) naar een aanvaardbare 2-3 miljard kunnen we hier nog tienduizenden jaren verder leven. Maar door de ongebreidelde mensenkweek (de economie moet blijven draaien nietwaar) stevenen we af op een alles vernietigende ramp die de mens zal uitroeien. En je moet daar geen glazen bol voor hebben.
 • Chris Devlaeminck

  4 jaar geleden
  Wie vindt dat met mensen de afstand overbruggen naar Mars spectaculair is heeft totaal geen besef van de onvoorstelbare afstanden in het heelal. T.o.v. die afstanden kan men stellen dat naar Mars gaan gelijk staat met niet bewogen te hebben. Trouwens wat heeft Mars te bieden? De kans is groot dan mensen daar ziek worden en sterven. Misschien moet dat eerst gebeuren om in te zien dat de intelligentie van de mens totaal ontoereikend is om het heelal te 'veroveren'.
 • Wim Verstrate

  4 jaar geleden
  Prachtig. Technologisch indrukwekkend.
 • liesbeth donckers

  4 jaar geleden
  De redder van de wereld ( Tesla CO2 vrij ) en nu maar meer produceren. Alles draaid om geld en niet om het millieu. Zoals altijd alles hier op dit bolletje.
 • Mano Torro

  4 jaar geleden
  Ze doen er toch alles aan om naar Mars te gaan! Ze weten dat er toch iets mis is met onze planeet.

Wetenschap & Planeet