De kleine pinguïn, ook bekend als Eudyptula minor.
Volledig scherm
De kleine pinguïn, ook bekend als Eudyptula minor. © BBC/NHU/Shutterstock/byvalet

Tasmaanse duivels richten ravage aan op Australisch eiland: 6.000 pinguïns uitgeroeid

De Tasmaanse duivel heeft het de afgelopen 30 jaar zwaar te verduren gekregen. Meer bepaald door een besmettelijke vorm van kanker genaamd DFT, oftewel de duivel gezichtstumor. Vele pogingen zijn ondernomen om de soort te behouden. Maar één daarvan blijkt nu het leven gekost te hebben aan duizenden pinguïns.

4 reacties

 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  700 miljoen jaar leven op aarde en de laatste 200 jaar verdwijnen diersoorten aan een ongelooflijk tempo. Om een idee te geven: ieder uur verdwijnen er 112 voetbalvelden regenwoud in Brazilië alleen al. De chemische vervuiling, de micro plastiek soep in de oceanen is enorm en dat op zo'n kleine 100 jaar. Die tijdspanne is kleiner dan een microseconde voor onze planeet. Het dierenRIJK en het mensDOM.
 • wesley netnem

  1 jaar geleden
  Soorten onstaan en verdwijnen al meer dan 700 miljoen jaar op deze planeet die 4,5 miljard jaar oud is ! Dat is de normale gang van zaken en evolutie op deze planeet ...Men kan eigenlijk de Mensheid niets verwijten want wij zijn Onstaan op deze planeet en proberen zo goed mogelijk te Overleven waardoor soorten verdwijnen .. Ook andere Dieren doen soorten verdwijnen door hun Habitat in te nemen !? Het hele Universum is Vergankelijk ..niets blijft alles veranderd constant !
 • dirk belis

  1 jaar geleden
  Als men met de natuur knoeit,neemt de natuur wraak.ALTIJD!
 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  als de mens er zich mee moeit is de kans groot dat er iets misloopt.

Wetenschap & Planeet