EPA
Volledig scherm
© EPA

Sudan, de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld, is gestorven

Droef nieuws uit de dierenwereld. Sudan, de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld, is gestorven aan "complicaties gelinkt aan zijn leeftijd". Het ging al langer slecht met Sudan, die 45 jaar oud is geworden. Er zijn nu nog maar twee noordelijke witte neushoorns over, beide vrouwtjes: Sudans dochter en kleindochter. Het voortbestaan van de diersoort hangt daarmee aan een zijden draadje en is nu helemaal afhankelijk geworden van reageerbuisbevruchting.

34 reacties

 • Mike Stevens

  3 jaar geleden
  bedankt, mensheid...hoe schrijnend is het om te lezen dat we ervoor gezorgd hebben dat het laatste mannelijke exemplaar van een diersoort is uitgestorven. Nogmaals bedankt aan de meest vraatzuchtige soort op deze mooie planeet.
 • Sobek Wessels

  3 jaar geleden
  Heel de Natuur , Onze Planeet is een aaneenschakeling van ketens en als er in die ketens bepaalde schakels weg vallen zal dat een sneeuwbal effect veroorzaken die een steeds sneller momentum zal krijgen tot op het punt dat de Mens zelf met uitsterven bedreigd wordt omdat zijn leef wereld vernield is !! Als de Bijen verdwijnen wat nu al deels gebeurt zal de mens niet lang meer overleven !!
 • Jakke Troost

  3 jaar geleden
  Waarom heeft men zo lang gewacht? Men had beter de laatste honderd 24u/24u bewaakt.
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Invoer ivoor en neushoorns overal ter wereld en zeker naar China verbieden en superzware straffen op stropen zetten.
 • Vic Smeets

  3 jaar geleden
  Heel erg maar wie gaat hem missen. Wie mist de dodo of de sabeltandtijger. Er worden ook steeds nieuwe diersoorten gevonden en er sterven er uit. Zo gaat dat.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

Wetenschap & Planeet