ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Studie ontdekt factor die mee zou bepalen waarom mannen vatbaarder zijn voor coronavirus

Een grootschalige Europese studie heeft een nieuw licht geworpen op de nog onopgeloste vraag waarom mannen gevoeliger zijn voor een besmetting met het nieuwe coronavirus dan vrouwen. Mannen zouden een hoger niveau van een specifiek eiwit in het bloed hebben dat door het virus gebruikt wordt om in onze cellen binnen te dringen.

3 reacties

 • guy matheussen

  2 jaar geleden
  het bewijs dat ook de gewone griep erger is voor mannen
 • Jo Nijs

  2 jaar geleden
  Waarom hebben we nog nooit een verdeling M/V gezien van het aantal doden ? is het zo frappant dat we het niet mogen weten misschien ?
 • bart vansteenkiste

  2 jaar geleden
  immuun voor corona bent u enkel als corona geen vatbaar heeft op uw lichaam , maar niet als u corona hebt gehad , want dan wil dit zeggen dat u juist wel vatbaarder bent. en als je eenmaal hebt gehad wil niet zeggen dat u vrij bent want niemand kan bewijzen dat ex corona mensen niet kunnen andere besmetten , immuun betekend dat al loopt u met 100 zieken u het nooit zal krijgen dat is immuun
 1. "Omikronvariant verspreidt zich dubbel zo snel als deltavariant”

  "Omikronva­ri­ant verspreidt zich dubbel zo snel als deltavari­ant”

  De gevreesde omikronvariant verspreidt zich meer dan twee keer zo snel als de deltavariant, die tot nu toe gold als de meest besmettelijke versie van het coronavirus. Dat stellen wetenschappers vast in Zuid-Afrika, waar de omikronvariant op 23 november voor het eerst ontdekt is. Bovendien heeft ook iemand die al Covid gehad heeft, drie keer meer kans dan bij andere varianten op een herbesmetting met de omikronvariant.
 2. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  79

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.
 1. Is ultraviolet licht het nieuwe wondermiddel om coronakiemen te bestrijden? MediaMarkt start met verkoop ‘UVC-boxen’
  PREMIUM

  Is ultravio­let licht het nieuwe wondermid­del om coronakie­men te bestrijden? MediaMarkt start met verkoop ‘UVC-boxen’

  Het nieuwe wondermiddel om het coronavirus te bestrijden is… ultraviolet licht. Ziekenhuizen schakelen de UVC-stralen in om mondmaskers en schorten te desinfecteren, ook winkelkarren en zelfs hele kantoorruimten worden er al mee behandeld. En binnenkort start MediaMarkt met de verkoop van de ‘PhoneSoap’, een lichtdoos om je smartphone bacterie- en virusvrij te maken. Is UVC-straling echt zo efficiënt in het bestrijden van kiemen? En halen we dan binnenkort allemaal zo’n UVC-box in huis?
 2. Komt er snel een vaccin? En wat als er nooit een gevonden wordt? Microbioloog beantwoordt de belangrijkste vragen
  PREMIUM

  Komt er snel een vaccin? En wat als er nooit een gevonden wordt? Microbio­loog beant­woordt de belangrijk­ste vragen

  Zonder vaccin tegen Covid-19 zullen we nooit meer normaal kunnen leven. Dat zegt de Belg Peter Piot, een wereldautoriteit op het vlak van virussen. Mogen we hopen dat er snel een effectief vaccin gevonden wordt? Of moeten we ons neerleggen bij een eeuwige lockdown? Microbioloog Isabel Leroux-Roels (41), diensthoofd van het Centrum voor vaccinologie (UZ Gent), legt uit.

Wetenschap & Planeet