Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Strijd tegen resistente superbacteriën wil niet vlotten: “We moeten meer doen tegen deze groeiende dreiging”

In de strijd tegen bacteriën die ongevoelig zijn voor antibiotica heeft Europa tot nu toe weinig vooruitgang geboekt. In de veehouderij gaat het weliswaar de goede kant op, maar er zijn nauwelijks aanwijzingen dat het gevaar van resistente 'superbacteriën' voor de volksgezondheid is ingedamd, schrijft de Europese Rekenkamer in een rapport. De Europese Commissie en de EU-landen moeten meer doen tegen deze "groeiende dreiging", is de aanbeveling.

3 reacties

 • Marcel Vanalderweireldt

  2 jaar geleden
  Dergelijke bacteriën en virussen zijn het laatste redmiddel voor de mensheid. De overbevolking moet radicaal worden aangepakt en dat kan enkel door de natuur grote kuis te laten houden ! Scenario's zoals beschreven in 'Inferno' zijn waarheidsgetrouw, het vereist enkel de moed om ervoor uit te komen dat kinderen de vervuilers van morgen zijn en een luxeproduct dat zwaar moet worden belast !!!
 • Mario Tersago

  2 jaar geleden
  WHO en EU zouden beter iets doen aan farmareuzen en verkopers met commissie. Overal bij elk grootschalig probleem, wijst men naar de verkeerde personen. Ja deze mensen dragen ook bij tot het verbruik en consumptie ervan maar producenten, zijn medeverantwoordelijk. Net zoals plastic verpakkingen, waarom de mensen/supermarkten aanspreken en niet de producenten? Dezen bepalen het soort verpakking.
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  meer kuisen, vooral in verzorgings -en verplegingshuizen. dat zou al heel wat helpen. en het personeel van a tot z zich deftig leren schrobben. want die bacteries komen uit hospitalen, en heus niet uit een zakje chips.

Wetenschap & Planeet