Flickr/Pierre Markuse
Volledig scherm
© Flickr/Pierre Markuse

Satellietbeelden onthullen: grote delen van de Noordpool staan in brand

Grote delen van het Noordpoolgebied hebben deze zomer af te rekenen met ongeziene bosbranden. Dat blijkt uit een reeks satellietbeelden die vorige week zijn vrijgegeven. Van Alaska over Groenland tot Siberië: honderden branden houden de Noordpool in hun greep.

37 reacties

 • Fonny Labie

  2 jaar geleden
  We weten alles wat er gebeurd nog maar eventjes. Dit gebeurde vroeger ook, net zoals de aarde opwarmde en afkoelde in cycli. Als je uitstoot van branden en industrie leest zal auto rijden op diesel, benzine, lpg, cng etc echt geen verschil maken maar dat zullen de groentjes niet gezegd willen hebben
 • Gilbert Van Eynde

  3 jaar geleden
  Europa is de schuldige voor iets minder als 10% van de CO2 uitstoot van de wereld, VS 14% en China op zijn eentje 30%, India is onderweg die zaten in 2017 aan 7% maar zullen nu wel in de buurt van de 10 zitten en dan zitten wij hier te zeveren over klimaat, België heeft al de hoogste belastingen van onze buurlanden maar wij stoten slechts 0,28% van het totaal uit, niets dus.
 • gianni de moor

  3 jaar geleden
  Aangestoken zoals de meeste bosbranden
 • Johan Van Biesen

  3 jaar geleden
  @ Simon Ghijselings: De zwaartekracht bewezen, seriously, het is nog steeds een onbewezen en onbewijsbare theorie, net zoals het onbewijsbaar is dat de aarde rond de zon draait, of dat de aarde rond zijn as draait, ontelbare onbewijsbare theoriëen te vinden in de 'wetenschap', dus wees maar voorzichtig met uw statements.
 • Ben Strubbe

  3 jaar geleden
  Nonsens, Louis Smeekens, dit kadert in een veranderend klimaat, al 4,5 miljard jaar warmt de aarde op om weer af te koelen. Nog maar recent werd het grootste vulkanische gebied ter wereld ontdekt onder de ijskap van Antarctica. Wie weet worden over 50 jaar de zomers wel ijskoud. De temperatuur wordt nog maar 150 jaar gemeten. En pas sinds de jaren '60 of '70 onder gesloten thermometerhut. Niemand weet het.
 1. Zeven walvissen in één weekend aangespoeld in Alaska: ondervoed door smeltend zee-ijs

  Zeven walvissen in één weekend aange­spoeld in Alaska: ondervoed door smeltend zee-ijs

  Afgelopen weekend zijn aan de kust van Alaska liefst zeven grijze walvissen aangespoeld. Dat brengt het totaal aantal in de meest noordelijke staat van de VS op 22 dit jaar. Dat meldt de oceaan- en klimaatautoriteit NOAA aan de zender CNN. Aan de hele Amerikaanse westkust klokt het aantal aangespoelde walvissen af op liefst 96. Het is het hoogste aantal sinds het jaar 2000, toen 131 dode dieren werden aangetroffen.

Wetenschap & Planeet