Veertig jaar na de laatste maanmissie van de Russen is president Poetin vastberaden tegen 2030 een kolonie op te richten op de maan.
Volledig scherm
Veertig jaar na de laatste maanmissie van de Russen is president Poetin vastberaden tegen 2030 een kolonie op te richten op de maan. © thinkstock

Rusland bouwt nieuw ruimteschip om kolonie op de maan te stichten

RuimtevaartRusland bouwt een ruimteschip om de maan te gaan verkennen. Veertig jaar na de laatste maanmissie van de Russen is president Poetin vastberaden tegen 2030 een kolonie op te richten op de maan.

1 reactie

 • raymond van der craen

  4 jaar geleden
  Top van Rusland en tof dat de EU wil meewerken aan dit project. Hoe groot zou de vooruitgang van de wetenschap en ruimtevaart zijn indien alle grootmachten samen zouden werken in plaats van het ontwikkelen van wapensystenen? Ik geloof echt in de verovering van de ruimte in de nabije toekomst in het belang van de mensheid!
 1. Muggen, muggen, muggen, ze zijn met uitzonderlijk veel dit jaar: “Ik word óók zot van hun gezoem”
  PREMIUM

  Muggen, muggen, muggen, ze zijn met uitzonder­lijk veel dit jaar: “Ik word óók zot van hun gezoem”

  Ze zijn met gi-gan-tisch veel dit jaar, de kleinste vliegers die lijf en leden terroriseren met hun eindeloos gezoem en geprik. De volle laag die we nu krijgen had insectenkenner - entomoloog in het jargon - Peter Berx drie weken geleden al voorspeld. Hij deelt nu de kneepjes van zijn vak. Wat is de oorzaak van deze plaag? Zijn sommige muggen agressiever zijn dan andere? En hoe maak je je huis nu in hemelsnaam muggenvrij?

Wetenschap & Planeet