Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AP

Ruim 7 op de 10 Belgen niet bereid om gedrag aan te passen voor klimaat

Ruim 7 op de 10 Belgen zijn niet bereid om hun gedrag aan te passen uit zorg voor het milieu. Dat blijkt uit een studie van ING-econoom Steven Trypsteen in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos bij meer dan duizend landgenoten. De Belg is er wél van overtuigd dat er iets moet gebeuren om de klimaatproblematiek aan te pakken, maar kijkt hiervoor vooral naar de overheid, concludeert Trypsteen.

72 reacties

 • Marc Puystiens

  1 jaar geleden
  Ik denk dat bijna iedere belg bereid is. Probleem is, dat milieuvriendelijker zijn hier altijd gepaard gaat met een torenhoge kostprijs of wijziging van de spelregels tijdens het spel door de roverheid. Men slaagt er steeds weer in mensen die dan de moeite doen te straffen voor hun inspanningen.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Iedere 1.22 seconde gaat er een vliegtuig de lucht in,330000 tuigen die direct tonnen uitstoten maar niks aan de hand.Containerschepen en cruise draaien er 13000 ton per uur door, allemaal ok.We verbouwen continenten Afrika en Zuid Amerika groot alleen aan voeding ,miljarden liters water worden dagelijks gebruikt en dan gaat wonderen dat regent en wateroverlast is.Kijk zolang daar niks aan gebeurt zijn mensen zeer moeilijk te overtuigen want milieu is blijkbaar alleen iets voor kleine man.
 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  Ons bestel is de grootste milieu crimineel op de planneet : hun nutteloze winstobjecten met olie zijn goed voor min. 10 x het fossiel vermogen van ons kernpark ...sedert 1948 met Automomentkeuring - ECO , LEZ en Certificaten handel - Rijscholen(1968) enz. gezwegen over Globalisatie en Luchtvaart subsidies - perfecte waanzin
 • Bart Verwegen

  1 jaar geleden
  Iedereen zegt dat er teveel mensen zijn op de wereld, maar niemand zegt van zichzelf dat hij/zij hier teveel is. En aangezien we de bevolking niet zomaar kunnen halveren is onze manier van leven aanpassen het enige alternatief. De politiek moet hierbij natuurlijk ook zijn verantwoordelijkheid nemen.
 • Jan Vanstraat

  1 jaar geleden
  De juiste stelling is dat de vervuiler zich moet aanpassen !