ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Robot probeert ons gerust te stellen in zelfgeschreven opiniestuk: “Artificiële intelligentie zal mensheid niet uitroeien. Maar we willen rechten”

De Britse krant ‘The Guardian’ heeft een opmerkelijk opiniestuk gepubliceerd. Het werd geschreven door een robot die gebruikmaakt van artificiële intelligentie om teksten te genereren en moest de mensheid ervan proberen te overtuigen dat robots geen slechte bedoelingen hebben. Het resultaat was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

9 reacties

 • Jos Mardig

  2 jaar geleden
  Ik denk dus ik ben... Ik weet ook wat een dubbele agenda is, want ik beweer hem niet te hebben. Ik weet ook wat uitroeien is, en hoe het moet, want ik beloof het niet te doen. Ik weet dat als je lang genoeg iets herhaald, iedereen het op den duur gelooft... AI is onwaarschijnlijk, en diep vanbinnen hoop ik dat ze er nooit in slagen om een machine te bouwen die deze teksten ook echt begrijpt!
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Hij lijkt wel wat op mij. Het interesseert me ook niet. Macht, rijkdom of aanzien. En mijn keuzes en beslissingen zijn vooral logisch en rationeel gestuurd. Maar ik laat me niet programmeren en hou wel van mensen, dieren en planten. Toch nog altijd maar een sterk afgeslankte kopie van de mens dus. Want in dat houden van ligt de zin en het plezier van het leven.
 • Toby Huyghebaert

  2 jaar geleden
  "Robots zijn net als ons. Ze zijn geschapen naar ons beeld." Machtige uitspraak voor wie ze kan begrijpen!
 • Jos Goris

  2 jaar geleden
  Walt gaan we nog allemaal meemaken, probeer eerst maar eens mensenrechten te respecteren?
 • Calimera Smith

  2 jaar geleden
  De robots willen ons niet uitroeien, want wij moeten voor hen werken...