Bill Gates.
Volledig scherm
Bill Gates. © REUTERS

Redding of gevaarlijke gok? Bill Gates wil CO2 uit de lucht halen en er brandstof van maken

Global warmingLucht veranderen in benzine: het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar Microsoft-topman Bill Gates hoopt op deze manier de opwarming van de aarde een halt toe te roepen.

68 reacties

 • Freddy De Vos

  4 jaar geleden
  Als zijn plan even goed is, als zijn computer ben ik ervan overtuigt. Sorry, Apple/ Mac fans, maar Windows is gewoon beter!
 • wyze Wyseur

  4 jaar geleden
  Eindelijk iemand die er werk van maakt...
 • Jos Den Beste

  4 jaar geleden
  Gezien het hoog aantal super-geniale Vlamingen hier aanwezig is het is gewoonweg ongelooflijk dat er nog steeds enkele onopgeloste problemen op de wereld zijn. Maar voortgaand op alle commentaren hier zullen ook die snel opgelost worden.
 • marie-claire de bosscher

  4 jaar geleden
  Gates is tegenwoordig de pedalen kwijt, hij begon als een genie, maar begint meer en meer op een gevaarlijke gek te lijken, de grens is heel dun...
 • Ferdinand Engelbeen

  4 jaar geleden
  Dit proces is al uitgebreid bediscussieerd op een energieforum. Naast de vraag of men CO2 wel uit de lucht moet halen, is er het wetenschappelijk feit dat het energetisch rendement bedroevend laag is: 80-90% van de energie die men er in stopt gaat verloren in de verschillende processtappen. Men kan zon en wind energie beter in oppomp centrales stoppen: 95% rendement, batterijen: 80% of zelfs waterstof 40% (power to gas to power). Het enige voordeel is de hoge energie dichtheid van de brandstof.

Wetenschap & Planeet