De Lange Mars 5B-raket bij de lancering vanaf de Zuid-Chinese eilandprovincie Hainan vorige week, toen nog inclusief een module voor het nieuwe Chinese ruimtestation.
Volledig scherm
De Lange Mars 5B-raket bij de lancering vanaf de Zuid-Chinese eilandprovincie Hainan vorige week, toen nog inclusief een module voor het nieuwe Chinese ruimtestation. © AFP

Puin van Chinese raket kan zondag neerstorten in Europa

Puin van een vorige week gelanceerde Chinese raket kan komende zondag mogelijk neerstorten in Europa. Volgens experts van het ruimteafvalbureau van het Europese Ruimteagentschap ESA liggen delen van Spanje, Italië en Griekenland in het risicogebied dat is vastgesteld tussen 41 graden noorderbreedte en 41 graden zuiderbreedte. De eventuele resten kunnen ook in de oceaan plonzen.

10 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Ik denk niet dat de boel laten neerstorten veel goedkoper is dan telkens dezelfde gerecycleerde raket gebruiken. Zeker niet als je daarbij nog een fikse schadevergoeding riskeert. Slim is het in alle geval niet.
 • maarten anthonis

  1 jaar geleden
  Dat de Amerikanen hun puin op China laten vallen , dan zou je wel snel iets horen , langs Chinese kant hoor je weer weinig, het moet maar eens op jouw huis vallen .
 • Walter Van Asbroeck

  1 jaar geleden
  De Chinezen zijn véél slimmer dan de Amerikanen. Ze laten de boel gewoon neerstorten, wat veel goedkoper is dan recycleerbare raketten bouwen. Wat maakt het hen uit dat we een stuk op ons hoofd krijgen...
 • Piet Mastur

  1 jaar geleden
  Het is al ver gekomen . Nu is er al een ruimteafval bureau ! Triestig ! De aarde is al enorm vervuild en nu beginnen ze al aan de ruimte !
 • Miguel Leboucq

  1 jaar geleden
  De Chinezen volgen nooit de internationale afspraken op geen enkel gebied. Ze hebben maar 1 doel: de wereld veroveren

Wetenschap & Planeet