EMSC
Volledig scherm
© EMSC

Portugal getroffen door aardbeving

In de buurt van de zuidelijke Portugese stad Evora heeft zich vandaag een aardbeving met magnitude 4,9 voorgedaan. Die is in meerdere steden van het land gevoeld maar heeft geen schade aangericht, zo heeft het Portugees meteorologisch instituut (IPMA) bekendgemaakt.

2 reacties

 • Bernd Vaes

  5 jaar geleden
  Hoe? Dit is een gewone aardbeving daar, waar vorige week geschreven werd over een “zware” aardbeving in Nederland! Die laatste was zelfs x maal zachter dan die in Portugal.
 • Elsie Gosse

  5 jaar geleden
  Gelukkig is het geen aardbeving van 9.0 op richter zoals het land in 1755 gekend heeft: heel veel gebouwen stortten toen in en daarop volgde nog een tsunami. De balans: meer dan tienduizenden doden. Een zwarte dag in de geschiedenis van dit prachtige land.
 1. Wolf duikt onverwachts op in provincie Antwerpen, is dat gevaarlijk? “De kans dat je Euromillions wint, is groter dan het risico dat een wolf je aanvalt’
  PREMIUM

  Wolf duikt onver­wachts op in provincie Antwerpen, is dat gevaarlijk? “De kans dat je Euromilli­ons wint, is groter dan het risico dat een wolf je aanvalt’

  Maar liefst 6 meldingen kreeg Welkom Wolf gisteren binnen nadat een wolf onverwachts opdook in Wuustwezel in de provincie Antwerpen. Iemand zag hem gewoon op een fietspad lopen. Dat maakt heel wat mensen bang. Want als die wolven zo schuw zijn, waarom komen ze dan dicht bij ons in de buurt? En als ze dieren zoals schapen doden, zijn ze dan ook een gevaar voor kinderen die een pak kleiner zijn? Wolvenonderzoeker Joachim Mergeay geeft antwoord op veelgestelde vragen over wolven.