Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Platte pasta ontwikkeld die vorm aanneemt als je kokend water toevoegt

Pasta staat bekend voor zijn verschillende vormpjes: fusilli, penne, farfalle, orecchiette,... Maar al deze vormen zorgen er wel voor dat die pasta in grotere dozen moet. Dat zorgt voor meer verpakking en vervoer. Daarom zijn wetenschappers er nu in geslaagd om platte pasta te maken die vorm aanneemt als je het in kokend water doet. 

4 reacties

 • Eric-Jan Hoogendijk

  1 maand geleden
  Dus laten we die marketingtrucs eerst eens aanpakken voordat we geheugenpasta gaan maken waarvan ik ook nog eens verwacht dat het geen 100% durum tarwe bevat. Want laten we wel wezen ... de VS! Come on het land van de super processed voedingswaren. Een normaal brood weten ze daar ook niet te produceren en zelfs de Milky Way's worden er gefrituurd.
 • Eric-Jan Hoogendijk

  1 maand geleden
  - Het toiletpapier van Megarol is zo luchtig geworden dat er minder vellen op een rol gaan en het zo kwetsbaar is geworden dat je in plaats van één enkel vel er nu drie nodig hebt om je handen schoon te houden. Ik ben benieuwd wanneer het merk dat ik nu heb dezelfde truc gaat uithalen..
 • mich lee

  1 maand geleden
  WILMA ULRIX, je zegt het zelf. Meel en water, (gries)meel en water. Griesmeel is goffer gemalen tarwe of spelt, maw wel het juiste meel voor pasta. Eieren zijn geen noodzaak en enkel bij bepaalde pastasoorten van toepassing
 • WILMA ULRIX

  1 maand geleden
  Water en griesmeel is geen pasta! Pasta bestaat uit meel en ei of meel en water!

Wetenschap & Planeet