REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Pfizer wil volledige goedkeuring van vaccin in VS en mikt voor volgend jaar op 4 miljard doses

Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech hebben een aanvraag ingediend om een volledige goedkeuring te krijgen van hun coronavaccin in de Verenigde Staten. Tot nu toe kreeg het net als alle andere vaccins alleen een goedkeuring voor noodgebruik. Pfizer maakte ook bekend dat het volgend jaar 4 miljard doses wil produceren, in de eerste plaats voor landen met gemiddelde of lage inkomens.

7 reacties

 • wim Goossens

  4 weken geleden
  Daan Roos : Het vaccin van pfizer is in Puurs samen met het Duitse Biontech ontwikkeld, het vaccin van Jansens is in Turnhout/Leiden ontwikkeld Astra-zenica in Oxford ... De beste jager is niet de F-35 maar de Euro-fighter ...
 • Daan Roos

  1 maand geleden
  De Amerikaanse bondgenoten moeten en zullen Amerikaanse vaccins aankopen omdat het de beste van de wereld zijn, net zoals de F35, het beste toestel van de wereld is.
 • jan wuyts

  1 maand geleden
  Eerste bekommernis zou zijn deze vaccins te kunnen produceren dan te verkopen maar hier schijnt het omgekeerde prioritair te zijn.
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Volgend jaar een "winderspuit" en daarna een "vervolgspuit" en zo draait de winkel van BEKE op volle toeren . Straks moeten we een bijzondere bijdrage geven voor de slimme spuiten en zijn we in 2023 .
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Wanneer gaan we dit kunnen kopen in de apotheek want ik had pech bij de vaccinloterij in het land van iedereen gelijk ??

Wetenschap & Planeet