Mars-helikopter verliest controle tijdens vlucht.
Volledig scherm
Mars-helikopter verliest controle tijdens vlucht. © NASA

Opnieuw probleem met Mars-helikopter: toestel verliest controle tijdens vlucht

NASA meldt dat de Mars-helikopter Ingenuity afgelopen zaterdag allerlei kanten uitging door een navigatiefout. Het was de eerste keer dat de Mars-helikopter problemen ondervond tijdens een vlucht sinds hij op Mars is aangekomen. 

7 reacties

 • Stefaan Baert

  4 maanden geleden
  Dat ze maar verder onderzoek voeren in zelfstandige roboten. Wordt vroeg of laat een nuttig instrument.
 • Dirk Ter tromp

  4 maanden geleden
  @Serge, er verdwijnt geen geld in de ruimte he. Het geld verschuift gewoon van de ene naar de andere.
 • Hendrik Goris

  4 maanden geleden
  Er is ongelooflijk veel in ons dagelijkse leven wat we te danken hebben aan de ruimtevaart. Net zoals er ongelooflijk veel nuttige zaken in ons dagelijkse leven door de wereldoorlogen versneld uitgevonden en op punt gesteld zijn. Grote uitdagingen leveren technische doorbraken.
 • Rita Ghessaf

  4 maanden geleden
  @Serge dat geld gaat uiteindelijk voornamelijk aan lonen voor de mensen die in de industrie werken; de pure hardware op zich is een beperkte kost. Met andere woorden: veel mensen verdienen er hun BROOD mee. Er is nog nooit een zak geld de ruimte in geschoten. En van de opgedane kennis kunnen ook u en ik uiteindelijk mee profiteren.
 • kris deka

  4 maanden geleden
  Serge , stilstaan is achteruit gaan.
 1. Regen geeft adempauze aan brandweerlieden in Spaanse Malaga, maar is niet genoeg om grote bosbrand onder controle te krijgen

  Regen geeft adempauze aan brandweer­lie­den in Spaanse Malaga, maar is niet genoeg om grote bosbrand onder controle te krijgen

  Brandweerlieden die proberen de grote bosbrand in de Spaanse regio Malaga te blussen, hebben maandag kortstondig een adempauze gekregen door regen in het gebied. De regen zal volgens autoriteiten echter niet genoeg zijn om het vuur onder controle te krijgen. Op plekken waar dat al wel het geval is, zal de regen wel bijdragen aan het sneller volledig blussen van het vuur.

Wetenschap & Planeet