Mars-helikopter verliest controle tijdens vlucht.
Volledig scherm
Mars-helikopter verliest controle tijdens vlucht. © NASA

Opnieuw probleem met Mars-helikopter: toestel verliest controle tijdens vlucht

NASA meldt dat de Mars-helikopter Ingenuity afgelopen zaterdag allerlei kanten uitging door een navigatiefout. Het was de eerste keer dat de Mars-helikopter problemen ondervond tijdens een vlucht sinds hij op Mars is aangekomen. 

7 reacties

 • Stefaan Baert

  1 jaar geleden
  Dat ze maar verder onderzoek voeren in zelfstandige roboten. Wordt vroeg of laat een nuttig instrument.
 • Dirk Ter tromp

  1 jaar geleden
  @Serge, er verdwijnt geen geld in de ruimte he. Het geld verschuift gewoon van de ene naar de andere.
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  Er is ongelooflijk veel in ons dagelijkse leven wat we te danken hebben aan de ruimtevaart. Net zoals er ongelooflijk veel nuttige zaken in ons dagelijkse leven door de wereldoorlogen versneld uitgevonden en op punt gesteld zijn. Grote uitdagingen leveren technische doorbraken.
 • Rita Ghessaf

  1 jaar geleden
  @Serge dat geld gaat uiteindelijk voornamelijk aan lonen voor de mensen die in de industrie werken; de pure hardware op zich is een beperkte kost. Met andere woorden: veel mensen verdienen er hun BROOD mee. Er is nog nooit een zak geld de ruimte in geschoten. En van de opgedane kennis kunnen ook u en ik uiteindelijk mee profiteren.
 • kris deka

  1 jaar geleden
  Serge , stilstaan is achteruit gaan.
 1. Gas ontsnapt nog altijd even krachtig uit Nord Stream-lekken, “historisch grote milieuramp dreigt”
  21

  Gas ontsnapt nog altijd even krachtig uit Nord Stream-lek­ken, “historisch grote milieuramp dreigt”

  Uit de drie lekken in de Nord Stream-gaspijpleidingen ontsnapt het gas nog altijd even krachtig. Dat zegt de Zweedse kustwacht. “Helaas kan het gas niet opgevangen of bestreden worden”, meldt een woordvoerder. Over de hoeveelheid lekkend gas kon hij geen informatie geven. Milieuorganisaties zien het alvast erg somber in. Zij waarschuwen dat de lekkages een historisch grote milieuramp dreigen te veroorzaken. Environmental Defense Fund stelt op basis van een grove raming dat 115.000 ton methaan is ontsnapt. Dat zou gelijkstaan aan 9,6 miljoen ton CO2, ongeveer evenveel als 2 miljoen benzineauto’s in een jaar uitstoten.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.