Het dorre, onherbergzame oppervlak van Mars.
Volledig scherm
Het dorre, onherbergzame oppervlak van Mars. © IMAGEGLOBE

Opnieuw bewijs voor leven op Mars?
Zeldzame regenbui doet beestjes ontwaken

WetenschapWetenschappers hebben in het droogste deel van de Zuid-Amerikaanse woestijn Atacama microben gevonden die decennialang in 'slaapstand' in de grond hebben gelegen. Tot er regenbuien kwamen, die de beestjes weer wekten. Intrigerend, want hetzelfde principe zou van toepassing kunnen zijn op Mars, stellen de onderzoekers.

54 reacties

 • peter colson

  3 jaar geleden
  En ik dacht dat het hier om zeldzame diertjes op Mars zou gaan :-p Blijkt het toch wel om diertjes uit een aards woestijn te zijn.
 • eric brack

  3 jaar geleden
  op mars reden teveel bakfietsen zonder belangrijk doel en toen is dat ook nog uitgestorven.
 • Joseph Van de Perre

  3 jaar geleden
  Stuur al onze regeringen naar Mars dat zou hier voor wat meer ruimte zorgen
 • imke de meester

  3 jaar geleden
  dat ze het ons dan eens laten zien, ik geloof ten stelligste dat wij niet de enige levende wezens zijn in het heelal, maar we moeten het steeds stellen met gissingen, met misschien, met het kan, ... natuurlijk zouden er veel theorieën sneuvelen moesten ze echt buitenaards leven vinden.
 • Christof Catteuw

  3 jaar geleden
  Op aarde is er zuurstof in de dampkring aanwezig. Vraag is of dat op Mars ook zo was. Op dit moment in ieder geval niet. Anaërobe bacteriën dan misschien? Catteuw Christofe
 1. 200 liter regen per m² heeft Frank Deboosere in 34-jarige carrière nog nooit meegemaakt: “Het is du jamais vu”
  UPDATE
  40

  200 liter regen per m² heeft Frank Deboosere in 34-jarige carrière nog nooit meegemaakt: “Het is du jamais vu”

  De meeste neerslag van de afgelopen dagen is gevallen in Gouvy (provincie Luxemburg). Daar kwam op 48 uur liefst 200 liter water per vierkante meter naar beneden, of twee keer een maandhoeveelheid neerslag. Iets wat VRT-weerman Frank Deboosere in zijn 34 jaar lange carrière nog nooit heeft meegemaakt. “Het is du jamais vu”, zei hij op VRT NWS. Ook VTM-weerman David Dehenauw spreekt van een nooit eerder geziene situatie.

Wetenschap & Planeet