Jill Peeters.
Volledig scherm
Jill Peeters. © Eddy Vangroenderbeek

OPINIE: "Vluchten voor het klimaat kan niet meer, ik zou niet weten waar naartoe"

Gisteren ging de klimaattop COP23 van start in Bonn en dat is uitzonderlijk niet in het leiding nemende land. De top in Fiji laten doorgaan, zou namelijk al een ecologische ramp op zich zijn. Wat wel herkenbaar is, zijn de gebruikelijke cijfers en rapporten die langs alle kanten naar ons hoofd geslingerd worden.

75 reacties

 • Willy Masson

  4 jaar geleden
  Aandachtstrut nummer één zou beter eens een paar boeken over de evolutie van onze planeet lezen en over de temperaturen hier aan gekoppeld.
 • Andre Vanwaeyenberghe

  4 jaar geleden
  ze zou dit artikel eens moeten lezen : “Ons klimaat evolueerde van tropisch warm naar een bijna ijstijd in amper 200 jaar” en dan eens serieus babbelen zonder geldgewin
 • Nils De Vriendt

  4 jaar geleden
  Zolang je denkt dat de ministers het moeten oplossen ben je fout bezig, neem jij elke dag de auto naar het werk? Bestel jij aan deur geleverde pakjes? Ga jij met het vliegtuig op reis? Heb jij een houtkachel thuis? Top: dan kan jij nog iets voor het milieu doen door ermee te stoppen!
 • Yvan Lissens

  4 jaar geleden
  Zolang er geld aan te verdienen is zullen ze er blijven over zagen. Het is wel schandalig dat ze allemaal op het vliegtuig stappen om hun onderonsje te houden. In deze moderne tijden moet het mogelijk zijn om dit te doen via videoconferentie. Geen vliegtuig, geen dure overnachtingen en maaltijden en als ze ongeïnteresseerd zitten te zappen op hun smartphone heeft tenminste niemand het gezien.
 • Leopold Vanhoof

  4 jaar geleden
  De laatste 60 jaar zijn voor de wereld rampzaliger geweest dan de duizenden jaren daarvoor. Voor mij staat het vast dat de wereld zal ten onder gaan aan de ongebreidelde hebzucht van de mens, en geen enkele maatregel zal dat tegen houden.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet