SpaceLife Origin-grondlegger Egbert Edelbroek.
Volledig scherm
PREMIUM
SpaceLife Origin-grondlegger Egbert Edelbroek. © Pauline Niks

Op weg naar de kolonisatie van het heelal: Brabants bedrijf wil in 2024 een kind ter wereld brengen in de ruimte

Met een katoenplantje slaagde China er vorige week in een aardse levensvorm op een ander hemellichaam (even) te laten leven. Een Brabants bedrijf gaat verder: het wil in 2024 een kind ter wereld brengen in de ruimte.

7 reacties

 • wim van meirvenne

  3 jaar geleden
  Onderweg? Men is daar reeds voor ruim 50 jaar. De militaire organisatie NASA of Never A Straight Answer is slechts een dekmantel voor het geheime ruimte programma Solar Warden. Er leven en werken letterlijk reeds duizenden mensen doorheen het zonnestelsel en daarbuiten.
 • De Waen Luc

  3 jaar geleden
  weer zo n alarmfreak.."de aarde redden"..de arrogantie...laat ze me eerst eens uitleggen hoe men door de Van Allen belts gaat geraken....niet dus ( tot daar de maanlanding)..
 • rudi berghmans

  3 jaar geleden
  stop aub met die belachelijke dingen te doen , hoe geraak je op die planeet ? met veel uitstoot en brandstof , maar wij betalen ervoor zeker
 • Guido Backers

  3 jaar geleden
  Laten we toch AUB eerst eens onze planeet op orde stellen! dat is honderduizend keer gemakkelijker en efficienter.
 • René Mattyns

  3 jaar geleden
  Let wel, het kan nog steeds gekker.
 1. Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”
  PREMIUM

  Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”

  Misschien loopt u er liefst van al in een grote boog omheen, maar u kent ze vast: de kruisspin. Zeker in deze tijd van het jaar zitten ze liefst van al in hun grote web - tussen twee struiken in de tuin of in het raamkozijn, maar altijd buiten - te wachten tot er een vliegje of een mug in blijft kleven. Maar hoeveel van die spinnen zijn er? Zijn het er meer dan vroeger of net minder? En overleven ze beter of net slechter in onze steeds meer verstedelijkte en opwarmende steden en gemeenten? Dat wil bioloog Bram Vanthournout (36) graag weten, dus lanceren de UGent, Natuurpunt en de Belgisch Arachnologische Vereniging (ARABEL) de allereerste grote Vlaamse spinnentelling.
 2. 4 toeristen gaan vanavond alleen de ruimte in. Kunnen zij dat wel? Onze expert legt uit

  4 toeristen gaan vanavond alleen de ruimte in. Kunnen zij dat wel? Onze expert legt uit

  Vanavond gaan vier toeristen de ruimte in. Dat doen ze in een raket van SpaceX, het ruimtebedrijf van miljardair Elon Musk. Voor het eerst is er geen enkele professionele astronaut mee aan boord, enkel de vier toeristen maken dus de ruimtereis. De missie draagt de naam Inspiration4 en zal drie dagen duren. Maar kunnen vier ‘amateurs’ dit eigenlijk wel zonder een lange opleiding zoals astronauten? We bespreken het met onze wetenschapsexpert Martijn Peters bij HLN LIVE. Bekijk het hier.

Wetenschap & Planeet