NASA/MAVEN/Goddard Space Flight Center/Dan Gallagher
Volledig scherm
© NASA/MAVEN/Goddard Space Flight Center/Dan Gallagher

Ook Mars heeft poollicht en NASA heeft nu ontdekt hoe ultraviolette gloed ontstaat

WetenschapOnze Aarde is niet de enige planeet met aurora’s. Het ruimtetuig MAVEN ontdekte drie jaar terug al dat ook Mars af en toe in een spookachtige gloed baadt en ruimtevaartorganisatie NASA is er nu achter wat het ultraviolette licht veroorzaakt.

3 reacties

 • Magdalena Verschaeren

  4 jaar geleden
  Zeer boeiend en fascinerend. Mr. Ruys, denk je nu echt dat zoveel briljante wetenschappers over de hele wereld al hun tijd steken in astronomie als het zever zou zijn?
 • francois ruys

  4 jaar geleden
  50jaar geleden de "maanlanding" gefilmd.je weet wel..die met de wapperende vlag waar geen wind is...en tegenwoordig van geen enkele planeet of mars rover of weet ik veel echte beelden.alleen maar animatie.blijf het raar vinden.
 • Jacques de backer

  4 jaar geleden
  Chapeau voor de mensen die dit ontdekken.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.