AFP
Volledig scherm
© AFP

"Onnoemelijk lijden" dreigt als we klimaatverandering blijven negeren: 14.000 wetenschappers slaan opnieuw alarm

Bijna 14.000 wetenschappers van over de hele wereld trekken opnieuw aan de alarmbel over ons klimaat. Ze waarschuwen dat de mensheid “onnoemelijk lijden” te wachten staat als we niet onmiddellijk de oorzaken van de klimaatverandering aanpakken. Als we de signalen blijven negeren, zullen we terechtkomen in een heel sombere toekomst met steeds meer natuurrampen, zoals overstromingen, orkanen, hittegolven en bosbranden.

327 reacties

 • Willy Masson

  2 maanden geleden
  lees het artikel van oxfam over herbebossing en verklaar dan nogmaals dat het probleem niet overbevolking is.
 • Yves Steenssens

  2 maanden geleden
  Ons bestel blijft doof en stom voor deze klimaatdreiging : ze blijven ons verplichten astronomisch veel olie te verbruiken , bovendien compleet nutteloos ; " de perfecte waanzin ": geld dat stom is ,maakt wat recht wat krom is ...
 • piet deridder

  2 maanden geleden
  Plant aub overal bomen, en een verbod om er nog een om te kappen. Gelijk waar, ook daktuinen maken aub. Tegen 2100 is er slechts 50% kans dat de mens als soort nog bestaat.
 • Jacqueline Sels

  2 maanden geleden
  Werner Wijnakker en Erik de Vrij e.a., CO2-uitstoot mens = 29 gT en geen 6. CO2-uitstoot door de aarde is +- in evenwicht met de opname door planten en oceanen en blijft daarom gelijk over zeer lange tijd. Slechts 40% van de menselijke uitstoot wordt opgenomen dr de natuur. De resterende 15gT blijft opbouwen. Dat de menselijke invloed een rol speelt kan je ook zien aan de groeiende aanwezigheid van de isotoop C12 in de lucht, door fossiele verbranding.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Momenteel een hittegolf in Groenland waardoor de ijskap dubbel zo snel smelt. Warmterecords op Antarctica. Extreme hittegolf in het westen van Canada en de VS. Extreme hittegolf in het Midden-Oosten gebied. En daartussen tsunami's water die uit de lucht vallen. Door de extra verdamping in de hete gebieden. Maar sommige vliegers kunnen niet snel genoeg duiken om hun kop in het zand te steken.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet