Chips, dat is smullen geblazen. Bio-ingenieurs van de KU Leuven hebben nu een manier gevonden om ze minder vet te maken.
Volledig scherm
Chips, dat is smullen geblazen. Bio-ingenieurs van de KU Leuven hebben nu een manier gevonden om ze minder vet te maken. © Shutterstock

Onderzoekers van de KU Leuven vinden manier om chips minder vet te maken

Bio-ingenieurs van de KU Leuven hebben een manier gevonden om chips minder vet te maken. De ingenieurs zijn er in geslaagd het vetgehalte van Pringles-chips van 33 procent naar 21 procent te brengen. De resultaten van het onderzoek zijn vorige maand gepubliceerd in Nature Food.

1 reactie

  • Peter Van De voorde

    1 maand geleden
    waar is den tijd dat chips smaakte zoals het hoort te smaken , sinds dat ze die zonnebloemolie gebruiken is smaak gewoon slecht geworden ,en dat is bij veel dingen tegenwoordig zo , nieuwe generatie weet totaal niet hoe alles echt smaakte voor al diene (zogezegde ) gezondere brol .
  1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
    Play

    Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

  2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
    Play

    "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

Wetenschap & Planeet