Domme blondjes? Echt niet.
Volledig scherm
Domme blondjes? Echt niet. © Thinkstock

Onderzoekers: "Blondjes zijn helemaal zo dom niet"

Een Amerikaans onderzoek maakt korte metten met de stereotypering van domme blondjes. Wie denkt dat de haarkleur garant staat voor niet bijster slimme opmerkingen, zit er namelijk naast. Blondines blijken juist een hoger IQ te hebben, dan brunettes of dames met rood of zwart haar.

 1. Eerste film(opnames) in de ruimte ingeblikt: Russische actrice veilig geland op aarde
  FILM
  1

  Eerste film(opnames) in de ruimte ingeblikt: Russische actrice veilig geland op aarde

  De Russische actrice en regisseur die twaalf dagen aan boord van het International Space Station (ISS) verbleven om de eerste film in de ruimte op te nemen, zijn veilig en wel op aarde geland. Het Sojoez-ruimtevaartuig MS-18 met aan boord actrice Joelia Peresild, regisseur Klim Sjipenko en kosmonaut Oleg Novitski landde volgens plan om 4.36 uur in de steppe van Kazachstan. Wanneer de film in de zalen komt, is nog onduidelijk.
 2. Met hevige menstruatiepijn niet naar school? Petitie van Britse vader haalt tienduizenden handtekeningen

  Met hevige menstrua­tie­pijn niet naar school? Petitie van Britse vader haalt tienduizen­den handteke­nin­gen

  Hevige menstruatiepijn geen grondige reden om thuis te blijven? Een Britse vader wist niet wat hij hoorde toen de school van zijn dochter dat oordeel velde. Uit pure frustratie startte Marcus Alleyne een petitie om dysmenorroe - de officiële benaming voor de aandoening - toe te voegen op de lijst van gewettigde afwezigheden. Meer dan 66.000 medestanders hebben intussen al hun handtekening gezet.

Wetenschap & Planeet