Het revalidatieproces van een coronapatiënt in Genua.
Volledig scherm
Het revalidatieproces van een coronapatiënt in Genua. © Getty Images

Onderzoek: ook testen bij vermoeidheid en hoofdpijn leidt tot veel opsporing corona

Wie plotseling zwaar vermoeid is of onverklaarde hoofdpijnklachten heeft, zou zich ook moeten laten testen op het coronavirus. Op die manier kan men honderden, zo niet duizenden milde gevallen extra opsporen dan nu het geval is. Met die aanbeveling komen Britse onderzoekers in een nieuwe analyse in vakblad Journal of Infection, schrijft De Morgen. 

2 reacties

 • Joris Claes

  2 weken geleden
  Zou het niet kunnen dat het misschien gewoon stress is en dat mensen zich eigenlijk niet meer kunnen ontspannen.Ik had die symptomen ook, plotse hoofdpijn en een beetje vermoeidheid, gepaard met hevige buikklachten. Een dikke week afgezien. Maar geen corona volgens de test die ik moest laten afnemen voor mijn werk.
 • raymond van der craen

  2 weken geleden
  Ik heb gisteren 19 keer een zelftest gedaan, 19 keer aan een biertje geroken de geur was goed, 19 pilsjes gedronken de smaak was goed maar vandaag heb ik hoofdpijn. Heb ik nu corona,
 1. Klimaatverandering bedreigt iconische Pacific Coast Highway in Californië

  Klimaatver­an­de­ring bedreigt iconische Pacific Coast Highway in Californië

  Wie op vakantie met de auto door Californië rondtoert, doet ongetwijfeld ook de beroemde Pacific Coast Highway, kortweg PCH, aan. De iconische snelweg slingert langs de spectaculaire kustlijn van de Stille Oceaan in de staat. Maar daar zal “onvermijdelijk” een einde aan komen, vreest professor Gary Griggs. Bosbranden en stortbuien doen al langer grote stukken van het wegdek in de zee neerstorten. Mogelijke schuldige: de klimaatverandering.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

Wetenschap & Planeet